Bethesda'nın Starfield'ı Şimdiki Nesil Konsolları Es Geçebilir

2020 ve sonrası

Bethesda Game Studios'ın kreatif direktörü Todd Howard, E3 2018'deki Bethesda konferansının ardından Gamespot'a verdiği röportajda Starfield'ın PS4 ve Xbox One'ı es geçme ihtimalinden söz etti. Aslında bu dolaylı olarak The Elder Scrolls VI bekleyen oyuncuları da ilgilendiren bir haber çünkü Howard TES VI'nın Starfield sonrası için planlandığını söylemişti. Bu da bize oyunu kim bilir kaç yıl sonra görebileceğimiz hakkında bir fikir veriyor.

Howard, Bethesda'nın oyunu sırf şimdiki nesil konsollara yetiştirmek (ya da bu konsollarda oynanacak hale getirmek) için oyunun vizyonundan ödün vermeyeceklerini, daha yeni donanım için bu nesli geride bırakmanın da masadaki seçeneklerden biri olduğunu açıkladı.

Howard bu sözlerine rağmen oyunun hangi platformlarda çıkacağına dair kesin bir kararları olmadığını da ekliyor. "Size karşı dürüst olacağım, henüz bu sorunun cevabını bilmiyorum. Şimdiki nesli kesinlikle geride bırakıyoruz diyemem. Ama oyunu henüz bu şekilde sınırlamaya gitmeyeceğiz. Şahsen şimdiki nesli geride bırakma taraftarıyım ama şu an önceliğimiz bu değil. Öyle söyleyeyim."

Bethesda E3 2018 sırasında stüdyonun 25 yılın ardından ilk yeni IP'si olacak Starfield'ı tanıtmıştı ve Howard bu oyun üzerinde birkaç yıldır çalışmakta olduklarını söylemişti. Zaten Bethesda'nın Starfield ismini tescillemesi 2013 yılına dayanıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum