2018 Yılının En İyi Gişe Yapan 10 Süper Kahraman Filmi

Avengers: Infinity Money

Modern dönem sinemanın en büyük para kaynaklarından birisi şüphesiz süper kahraman filmleri, belli bir kalıp şeklinde ilerlese de her seferinde kitleleri peşinden sürükleyebiliyorlar. Çünkü hedef kitlesi çok geniş, sadece çocuklar değil yetişkinler de bu filmler karşısında soluğu salonda alıyor. 2018 yılının sonuna gelirken, bu yıl çıkmış süper kahraman filmlerinin gişelerine baktık, sonuç çok da şaşırtıcı değil. Marvel-Disney ortaklığı yine zirveye oturmuş.

10-) Once Upon a Deadpool ($6,746,559)

2018onceadeadpool

Deadpool 2'nin biraz daha "yumuşatılmış" hali olan Once Upon a Deadpool, 12 Aralık'ta vizyona girdi. Yani daha çıkalı çok fazla olmadı buna rağmen 7 Milyon dolara yaklaşan gişesi, Deadpool filmlerinin başarısını ortaya koyuyor, karaktere sadık kalınca ve işin içinde gerçekten mizah yönü ön planda olan bir isim olunca insanlar salondan mutlu ayrılıyor, yapımcıların da cebi doluyor.

9-) Teen Titans Go! To the Movies ($52,090,236)

2018teentitans

DC'nin çocuklar için çıkardığı Teen Titans Go! 2018 yılında sinema filmiyle karşımıza çıktı. Amerika'da 27 Haziran, ülkemizde ise 3 Ağustos'ta yayınlanan film, özellikle ebeveynleriyle birlikte sinemaya giden genç çizgi roman severler tarafından çok beğenildi. Seslendirenler arasında Superman rolünde Nicolas Cage'in olması ise harika bir detaydı. Keza bu yıl aramızdan ayrılan Stan Lee de filmde kendisini seslendirmişti. Büyük umutlar beslediği ciddi projelerde umduğunu bulamayan DC, Teen Titans Go! ile birlikte en azından genç neslin beğenisini topladı.

8-) Spider-Man: Into the Spider-Verse ($129,600,063)

2018spiderverse

Listede kendisine yer bulan bir diğer animasyon filmi ise Marvel'dan geldi. Hepimizin sevimli komşusu olarak bildiği Spider-Man'in farklı evrenlerdeki, farklı versiyonlarıyla bir araya gelip hep bulundukları evreni, hem de kendi evrenlerini kurtarma çabaları büyük beğeni topladı. Öyle ki, 14 Aralık'ta vizyona giren film 130 Milyon dolara yaklaşan bir gişe yaptı. Eh, işin ucunda hem Marvel hem de Spider-Man markaları olunca insanlar sinemaya gidip izlemeyi görev biliyor. Yine de ortaya çıkan işin bu denli kaliteli olması gelecek adına büyük umut veriyor.

7-) Aquaman ($482,800,000)

2018aquaman

Bu liste yapıldığı sırada 483 Milyon dolara yakın bir gişe yapan Aquaman, yıl sonunda kendisini daha üst yerlerde bulacaktır. Zira Aquaman'i bu listede değerlendirmek biraz haksızlık çünkü film 21 Aralık'ta çıktı ve buna rağmen muhteşem bir gişe yaptı. DC'nin geri dönüş sinyallerini çaktığı ve büyük umutlar bağladığı film, daha ilk haftası dolmadan harika işlere imza attı. Doğru reklam kampanyalarının da bu büyük başarı da katkısı çok büyük. Tabii James Wan ve özellikle Jason Momoa'nın da film için yaptıkları PR çalışmalarının da etkisini göz ardı etmemek lazım.

6-) Ant-Man and the Wasp ($622,674,139)

2018antman

İşin içerisinde MCU olunca, ne olursa olsun belli bir başarı sağlanıyor. İster Ant-Man olsun ister Bug-Man, Disney-Marvel işbirliği beyaz perdeyi domine etmeye devam ediyor. 6 Temmuz'da çıkan film 600 milyon dolar barajını devirmeyi başardı. İlk Ant-Man filminin yaptığı gişe ise yaklaşık 520 milyon dolardı. Tabii Antman'in bu kadar izlenmesinde Avengers: Infinity War'un da büyük etkisi var, zira Avengers 4(Artık Endgame) ile ilgili en ufak bir bilgi kırıntısı bile hayranlar için altın değerindeydi, bu da filmin değerini oldukça yükseltti.

5-) Deadpool 2 ($741,308,487)

2018deadpool

İlk Deadpool filmi çizgi roman uyarlaması filmlerin kaderini değiştirmişti. Zira artık standart kalıplardan ve zoraki espirilerden bıkan çizgi roman severler, Deadpool sayesinde sinemada kendilerinden bir parça bulmuşlardı, özlerine dönmüşlerdi. Gerçekten komik ve gerçekten sıradışı bir karakter olan Deadpool, Ryan Reynolds'un da muhteşem oyunculuğuyla büyük bir başarı yakalamıştı. İlk Deadpool filminin gişesi 783 Milyon dolardı. İkinci Deadpool filmi bana göre ilki kadar iyi değildi fakat yaptığı göndermeler oldukça eğlenceliydi, yine ilk filme yakın bir gişe yapan Deadpool 2, Once Upon a Deadpool ile de birleştirildiğinde yaklaşık 750 Milyon dolarlık bir gişe yapıyor ki bu durum MCU olmayan bir film için harika bir başarı.

4-) Venom ($854,509,348)

2018venom

Yine standart kalıpların dışında bir proje olan Venom, eleştirmenlerin ihtimal dahi vermediği bir başarı yakaladı. Hatta bu başarı Sony'e yepyeni bir Spider-Man Evreni kurmak için gereken cesareti verdi. Yalnız bu yeni Spider-Man Evreni'nin ufak bir sıkıntısı var, içerisinde Spider-Man yok! Venom filmi fragmanlarıyla, gelen yorumlarıyla oldukça karamsar bir hava yaratmıştı fakat izleyiciler bu karamsar havayı tamamen tersine çevirmeyi başardı. Sıradan bir MCU filminin aksine biraz daha karanlık bir havası olan fakat yeri geldiğinde ince espirileri de işin içine katabilen film, çok yüksek bir beklenti istenilmediği sürece başarılıydı. Yine de böyle karanlık temaya sahip bir filmin R-Rated olması gerekliydi diye düşünüyorum, bakalım Sony'nin yeni Spider-Man Evreni R-Rated film yapmak için de gereken cesareti toplayabilecek mi?

3-) Incredibles 2 ($1,241,891,456)

2018incredibles

Nedenini anlayamadığım bir şekilde ülkemizde yaklaşık 2 ay geç vizyona giren İnanılmaz Aile 2, zaten duyurulduğu günden beri büyük bir merakla bekleniyordu. Hem ilk filmi çocukluğunda veya gençliğinde izlemiş nesil için büyük bir heyecan sebebiydi hem de yeni nesil için oldukça kaliteli bir animasyon filmi izlemek demekti. Film tüm beklentileri layığıyla karşıladı mı? Orası bana göre muamma, belki ilk filmi izlediğimde yaşça daha küçük olduğum için daha çok etkilenmiş olabilirim. Fakat filmin gişe rakamları için söylenebilecek hiçbir söz yok. Bir milyar doları deviren film, Pixar'ın sinemadaki etkisini birkez daha gözler önüne serdi. Şimdi Pixar'ın yeni hedefleri arasında Toy Story 4 bulunuyor, bakalım Woody ve arkadaşları da gişeden mutlu ayrılabilecek mi?

2-) Black Panther ($1,346,913,161)

2018blackpanther

2018 yılının en acayip filmlerinden birisi Black Panther filmiydi. Film bütün eleştirmenlerden oldukça iyi puanlar aldı. Fakat izleyici kitle filmi o kadar da sevmedi, hatta büyük bir çoğunluk standart bir MCU filmi olarak değerlendirdi. Social Justice Warriorluğun, yani sjwliğin zirve yaptığı bir dönemde ilk siyahi MCU filmi yapması gerekeni yaptı, Disney'e büyük paralar kazandırdı. Çıkan yorumları okuduktan sonra büyük bir heyecanla izleyip, büyük bir "eh iştelik" ile başından kalktığım bir filmdi, eminim bu film hakkında böyle düşünen tek kişi de ben değilimdir. Bakalım Black Panther filmi, sinemada başka hangi sjw karakterlerin kendisine yer bulmasına yol açacak. Son gelen haberler, MCU'dan bir Asyalı süper kahraman filmi ve DCEU'dan bir Latin süper kahraman filmi geleceği yönünde. Sonumuz hayrolsun.

1-) Avengers: Infinity War ($2,048,187,730)

2018infinitywar

Hiç sürpriz olmayan bir liste lideriyle karşı karşıyayız. Zaten yine bir MCU filmi olan en yakın rakibi Black Panther'a da büyük bir fark atmış şekilde karşımıza çıkan Infinity War, bu birinciliği bence hak etti. Çizgi roman uyarlamaları tarihinde olmadık bir bütçeyle, olmadık bir senaryoyu hayata geçiren Infinity War, ilk defa "kötü" adamın amacını bu kadar güzel bir şekilde belli etti, Thanos'un muhteşem karakteri ve amacına giderken izlediği kararlılık MCU severleri mest etti. Şimdi Disney-Marvel ortaklığının geçmek zorunda olduğu rakam 2 Milyar dolar! Bakalım Avengers: Endgame bu rakamı geçebilecek mi?

Aquaman'in erken başarısının daha da yükseleceğini var sayacak olursak DC'nin tek elle tutulur projeyle 2018'i kapatması, Marvel'ın hegemonyasına devam etmesi 2017'den çok da farklı değil gibi duruyor. Zira 2017 yılında çok daha iyi süper kahraman filmleri izlemiştik. Bana göre son yıllarda çıkan en iyi süper kahraman filmi Logan, 600 Milyon dolar civarlarında bir gişe yapmıştı. Yani gişe geliriyle film kalitesi arasında kesin bir doğru orantı olduğunu söylemek çok zor. Acısıyla, tatlısıyla, sjwsiyle bir yılı daha arkamızda bırakıyoruz. Bakalım 2019 yılında hangi süper kahraman filmleri bizleri mutlu ederken, hangileri hayal kırıklığına uğratacak...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum