Spider-Man: Far From Home Fragmanından 10 Çarpıcı Detay

Benim bu yeni May Yenge'ye hiç kanım ısınmadı.

MCU filmlerinden bir fragman, bir teaser hatta bir poster bile geldiğinde bir sürü teori ortalıkta dolaşmaya başlıyor, acaba yayınlanan içerikte gizli saklı bir mesaj mı vardı? Yoksa biz mi göremedik diye didik didik internet aranıyor. Sizi bu arayıştan bir nebze de olsa kurtarmak için fragmanda gözümüze çarpan detayları inceledik.

10-) Spider-Man Bir Yardım Organizasyonunda

spideyyardim

Fragmanda gördüğümüz bu olay biraz tuhaf. Tuhaf olan Spidey'nin insanlara yardım etmek için bir şeyler yapması değil, bunu bu kadar göz önünde ve YANINDA MAY YENGE ile yapması! Tabii MCU'nun Aunt May'e bakışı oldukça farklı, alıştığımız tatlı ve iyi kalpli yaşlı kadın yerini orta yaşın biraz ilerisinde, oldukça havalı bir karaktere bırakmış. Spider-Man hayranları bu konuda oldukça rahatsız, bu rahatsız olan gruba ben de dahilim.

Homecoming'in sonunda May Yenge, Peter'ın gizli kimliğini öğrenmişti, görünen o ki May, düşüp bayılmak yerine durumu oldukça sakin karşılamış ve yeğenin gökdelenden gökdelene uçmasında bir sakınca görmemiş hatta onu ilgi çekmesi amacıyla muhtemelen kendinin de bir parçası olduğu bir yardım organizasyonuna çağırmış. Çizgi romanlarda bir dönem May Parker, F.E.A.S.T. adında bir evsiz barınağında gönüllü olarak çalışıyordu. Bu durum PS4'ün Marvel's Spider-Man oyununda da vardı muhtemelen gördüğümüz bu yardım derneği de F.E.A.S.T olacak. Ayrıca bu yardım derneği sahnesinin sonunda gördüğümüz Happy Hogan karakteri de May Yenge'ye asılıyor hatta karşılıklı bir cilveleşme bile söz konusu, hiç tasvip etmediğim şeyler... Yine bu yardım derneğinde göze çarpan bir diğer husus devasa 500 bin dolarlık çekte Pepper Potts'un imzasının olması bu da Avengers: Endgame'de Tony'nin öleceğine dair bir işaret olabilir, benden söylemesi.


9-) Avengers Binası Tamir Ediliyor

spideyavengers

Spidey'i ağ ile oradan oraya salınırken gördüğümüz bir sahnenin arka planında Avengers Binası yer alıyor. Ya da doğru tabirle eski Avengers Binası var. Tanıyamamış olabilirsiniz zira bina bir inşaat halinde. Binanın yeni sahibi kim bilmiyoruz, belki de alan kişi kendi keyfine göre yeniden tasarlıyor? Ya da Avengers: Endgame sırasında hasar görmüş olabilir? Hatta ve hatta en güzel ve en ütopik teorilerden birisi bu bina Fantastic Four tarafından satın alınmış ve potansiyel bir Baxter Building olarak kullanılacak olabilir! Bu da Fantastic 4'un MCU girişi için şahane bir adım olabilir.

8-) Peter Parker'ın Pasaportu

spideypasaport

Fragmanda gördüğümüz Peter Parker pasaportu büyük bir kriz. Çünkü pasaportun içerisinde doğum tarihi ve vize tarihleri yazmıyor. Sadece ay ve gün belli, yıla dair hiçbir bilgi yok. Zaten ilk film olan Homecoming, "Sekiz Yıl Sonra" diye bütün timeline'ın ortasına büyük bir saatli bomba bırakmıştı, aynı hataya düşmek istemeyen MCU, bu sefer fragmanda tarihleri boş bırakmış. Filmin ne zaman geçtiğini bilemiyoruz fakat tarihlerin boş bırakılması muhtemel bir Avengers: Endgame spoilerının önüne geçmek için olabilir. Zira filmin Avengers: Endgame'den sonra geçmesi kesin gibi, o yüzden pasaportta yer alacak bir tarih bütün zaman çizgisini iyice bozabilirdi. Ayrıca Peter'ın doğum günü olarak gösterilen 10 Ağustos tarihinde de güzel bir easter egg gizli. 10 Ağustos 1963'de çıkan Amazing Fantasy #15'de ilk kez Spider-Man karakteri gözükmüştü.

7-) Nick Fury'nin Akıbeti

spideyfury

Fragmanda diğer MCU karakterlerinden sadece Nick Fury'i gördük. Tabii bir de Pepper Potts'un imzasını. Homecoming'de de Tony Stark ile Peter Parker'ın arasında geçen bir mentor ilişkisine şahit olmuştuk. İşler bu kez biraz daha farklı olabilir çünkü Nick Fury demek ciddi iş demek. Fury, Peter'a beklenmedik bir ziyarette bulunduğunda odaya giren Ned'i bayıltır. İlginçtir ki bu sahnede Peter'ın Örümcek Hisleri bir işe yaramaz, ya Fury bir tehdit değil o yüzden ya da MCU'nun Örümcek Hisleri bozuk. Bu sahne muhtemelen Peter'ın Hydro-Man ile yapacağı savaştan önce geçiyor yani olayların Venedik kısmında. Zaten Peter, Avrupa turu boyunca çeşitli ülkelerde çeşitli düşmanlarla mücadele edecek muhtemelen bunların hepsi Fury'nin bir planı çıkacak.

Nick Fury'nin filmde gözükmesi ise başka bir teoriyi daha gündeme getirdi. Nick Fury, Avengers: Endgame'de yer almayabilir. Çünkü ilk tanıştıkları anda Peter Parker'ı ilk kez orada gördüğünü anlıyoruz, bu da Fury'nin Far From Home filminden önce Spider-Man ile bir araya gelmediğini gösteriyor.

6-) Venedik

spideyvenedik

Peter ve arkadaşlarının Avrupa tatilinin ilk durağı Venedik oluyor. Burada Peter ve MJ yakınlaşıyor. Zira bilindiği üzere Venedik kanlları romantik bir mekan olmasıyla oldukça ünlü. Tabii ki Peter'ın burada da Spider-Man işlerini ardında bırakması mümkün olmuyor. Peter Parker neredeyse, Spider-Man oradadır! Yine fragmandan bir sahnede Spider-Man ve Nick Fury'i bir botta, Venedik kanallarında ilerlerken görüyoruz. Captain Marvel'ın öncesini anlatan çizgi romanlara göre Fury, dünyanın çeşitli yerlerinde S.H.I.E.L.D. adına bazı merkez üsleri açıyor, muhtemelen Peter ile Fury, bot ile Venedik üssüne gidiyorlar.

5-) Londra Yanıyor!

spideylondra

Peter ve arkadaşlarının ve muhtemelen artık Nick Fury'nin de bir sonraki durağı Londra olacak gibi duruyor. Londra semalarında Nick Fury'i şehrin ikonik yapılarından birisi olan The Shard'ın içinde görüyoruz. Yapımı 2012 yılında tamamlanan ve 2013 yılında halka açılan The Shard, Birleşik Krallık'ta yer alan en yüksek bina ve muhtemelen şehri gözlemleyebilmek için en iyi mekan. Yine Londra ile özdeşleşmiş ikonik olaylardan birisi üstü açık bir otobüs ile Londra turunda Peter'ın arkadaşlarını görüyoruz, tek sorun Peter o sırada arkadaşlarıyla birlikte değil.

Peter'ın arkadaşlarıyla birlikte olmamasının iyi bir sebebi varmış, Londra'nın ünlü Tower Köprüsünde yangın var. Peter'ı burada gördüğümüz kostüm ise yeni. Koltuk altlarında kanat benzeri ağlar var ve Spider-Man logosu beyaz. Tabii ki bu saldırı sırasında Peter'ın arkadaşları tam da köprünün ortasında yer alıyor! Yani çıkan bir yeni kaostan daha nasiplerini alıyorlar. Muhtemelen bu kanatlı kostüm, çok fazla gökdelen bulunmayan Avrupa şehirlerinde Spidey'nin rahatça süzülebilmesi için tasarlanmış, fragmanda da gördüğümüz üzere bu sistem oldukça kullanşılı gibi.


4-) Prag'ın Geceleri

spideyprag

Venedik ve Londra'dan sonra sıra Prag'a gelmiş gibi gözüküyor. Tabii bizim ekibin bu şehirleri hangi sırayla gezeceğini bilemiyoruz. Fakat tahminler genel olarak bu yönde ilerliyor. Prag'a dair en çarpıcı detay Peter'ın gizlilik içeren siyah kostümünü giymesi oluyor. İlk sızdırılan görüntülerde de büyük beğeni toplayan kostüm oldukça şık. Spider-Man Noir temasıyla işlenmiş kostüm muhtemelen Prag'da gizli bir proje olduğunu işaret ediyor. Fury'i hazırlıksız yakalamak da zaten imkansız bir şey. Prag'da Spider-Man'ın ne gibi işler çevireceğini ya da Fury'nin ondan neler istediğini bilmiyoruz. Tek bildiğimiz kostümden de anlaşılacağı üzere ne yapılacaksa sessiz ve gizli bir şekilde yapılması gerektiği.

3-) Sandman, Molten Man, Hydro Man ve Tahta Adam!

spideysandman

Fragmanda da anlaşılacağı üzere filmde Spider-Man'in düşmanlarının ortak bir özelliği var. Mysterio hariç tabii ki, ya da belki de hepsi Mysterio'nun oyunu bilemiyoruz. Bu ortak özellik tüm düşmanların bir elementi temsil etmesi. Filmde Mysterio'ya kadar gördüğümüz kötüler, Sandman, Molten Man ve Hydro Man. Tabii bunlar gerçekten bu karakterler mi yoksa, zihinleri olmayan birer element devleri mi belli olmaz. Zira hepsi deta birer MMORPG oyunu karakterlerine benziyor. Sandman'i daha önce Spider-Man 3 filminde görmüştük, Thomas Haden tarafından canlandırılmıştı. Bu seferki Sandman karakteri biraz farklı gözüküyor. Daha agresif daha hırçın ve daha tehlikeli. Sandman ile olan dövüş sırasında bir diğer dikkat çeken olay ise Maria Hill ve Nick Fury'i ön saflarda görmemiz. Muhtemelen Fury'nin bu planlarını hayata geçirmesinde Maria Hill'in yine büyük bir katkısı olacaktır.

spideymolten

Molten Man ise uzun zamandır görmediğimiz bir karakterdi. İlk kez 1965 yılında Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılan Molten Man, ironik bir şekilde Homelcoming'de de gördüğümüz Liz Allen'ın üvey kardeşiydi. Belki filmde de buna benzer bir şey görebiliriz, MCU böyle bir detaya dikkat ederse beni güzel anlamda şaşırtmayı başarır ama bu konuda pek umudum yok. Çizgi romanlardaki Molten Man güçlerini genellikle basit suçlar ve kısa yoldan para kazanmak için kullanan bir karakterdi. Spider-Man için düşük seviye tehdit demekti. Fakat burada gördüğümüz Molten Man karakteri oldukça tehlikeli ve yıkıcı güçlere sahip duruyor.

spideyhydroman

Hydro Man ise özellikle Spider-Man The Animated Series'de çok kilit bir role sahipti. Çizgi diziyi izleyenler hatırlayacaktır özellikle işin Mary Jane kısmında büyük bir gizemin çözülmesini sağlıyordu. Çizgi romanlardaki Hydro Man ise Morris Bench isminde bir gemi mürettebatı. U.S.S. Bulldog isimli kargo gemisi açık denizde karaya vurduğu zaman meydana gelen kazada güçlerini edinen Morris Bench bu kazadan Spider-Man'i sorumlu tutmuştu. Bunun nedeni ise Spider-Man'in o sırada Namor ile verdiği savaşın bu kazaya neden olmasıydı. Bu olaydan sonra çeşitli suç ekipleriyle de bir araya gelip Spider-Man'in peşline düşen Hydro Man doğal olarak başarılı olamamıştı.

Filmde yer alması beklenen 4 elementin 3 tanesi, Ateş, Su, Toprak'ın asıl karakterleri belli oldu. 4. Element'in ne olduğuna dair kesin bir bilgi yok fakat fragmanda gözüken bir sahnede yer alan yıldırımlar 4. elementin elektrik olacağını işaret ediyor olabilir. Bu da elektrik gücünü kullanan Spider-Man karakterlerini akıllara getiriyor. Listenin ilk sırasında doğal olarak Electro var. Fakat Electro'nun Avrupa semalarında ne iş yaptığı ve hangi arka planla orada yer alacağı konusunda net bir bilgi henüz yok. Belki bir sonraki fragmanda veya sızdırılan görsellerde 4. elemente dair daha net bir bilgiye sahip olabiliriz.

2-) Peter Parker, Kıyafetsiz Dövüşüyor

spideypeter

Peter Parker, Spider-Man haliyle çok sayıda düşmanla savaşabilir peki ya kostümü olmadan? Fragmanda gördüğümüz bir sahnede Peter Parker oldukça ıslak bir şekilde, kostümsüz bir haliyle karşımıza çıkıyor. Muhtemelen Hydro-Man ile karşılaştıktan sonra olan bu sahne ıslaklığında nedenini gösteriyor. Her şeye rağmen Peter, ağ kartuşlarını takacak zamanı bulmuş. Bileğindeki siyah şeyler bunu gösteriyor. Büyük olasılıkla Hydro-Man ortaya çıktığı sırada kostümünü giyecek fırsatı bulamadı, direk okul gezisindeki haliyle savaşmaya hazırlanıyor. Zaten sırt çantası da bunu gösteriyor. Bakalım Peter, bu karmaşada nasıl bir zaman bulup kostümünü giymeye gidecek. Yoksa İlk Hydro-Man dövüşü kostümsüz mü gerçekleşecek, bunların cevabını almak için filmi beklemek zorundayız.

1-) Mysterio!

spideymysterio

Jake Gyllenhaal'ın Mysterio'su oldukça değişik duruyor. Normalde fanusuyla görmeye alıştığımız Mysterio, lilk karşımıza çıktığı sahnede yakışıklı sıfatıyla gözüküyor. Muhtemelen Jake abimiz çok yakışıklı bir insan olduğu için tüm filmi kostümüyle geçirmek istememiştir. Mysterio'nun orijinini ve güçlerinin detaylarını öğrenmek isteyenleri de buraya alalım. Filmdeki Mysterio en azından fragmandaki haliyle pek düşman gibi değil, hatta kahraman gibi. Hydro-Man ile olan savaşta ona karşı savaşırken gördüğümüz Mysterio'nun niye böyle davrandığı büyük bir merak konusu. Benim aklıma yatan en mantıklı teori, tüm bu yaratıkları Mysterio'nun yaratmış olabileceği. Yani Mysterio yarattığı şeyleri yenerek kısa yoldan ün kazanıp, kahraman olmak istiyor olabilir. Zira MCU tam anlamıyla bir kahramanlar çağı yaşıyor.

Mysterio'nun filmdeki güçleri ise oldukçla değişik, ellerinden enerji dalgaları atarken gördüğümüz Mysterio, normal şartlarda böyle bir güce sahip değildi. Ayrıca yeşil bir duman bırakarak ışınlanabilen Mysterio, açık bir şekilde uçma yetenğine de sahip. Yani bu filmdeki Mysterio ya çok çok iyi bir illüzyonist(olması gerektiği gibi) ya da MCU onun orijinini ve güçlerini baya değiştirmiş.

spideyvaliz

Sadece bir fragmandan onlarca farklı detay karşımıza çıktı. Listede yer almayan detaylardan birisi de Peter'ın kullandığı bavul. Bavulun üstünde yer alan BFP harfleri bavulun Ben Parker'a ait olduğunu düşünmemize yol açıyor, buradaki tek sorun daha önce çizgi romanlarda Ben Amca'nın hiç orta adı olmamıştı. Acaba Benjamin Franklin Parker, Ben Amca'nın yeni adı mı? Bu da filmde göreceğimiz bir diğer gizem. Yine filmin May Yenge'si sıradanın aksinde olan tavırları fragmanda göze çarpıyor. Özellikle Peter'ın valizine koyduğu Spider-Man kostümü ve üstüne yazdığı not, pek May Yenge'nin yapacağı tarzda bir iş değildi. Yine merak edilen detaylardan birisi de J.B.Smoothe'un kimi oynayacağıydı. Hatta ilk gelen söylentiler J.Jonah Jameson'u oynayacağı yönündeydi. Fakat fragmanda gördüğümüz kadarıyla kendisi Peter'ın okulundan bir öğretmen. Zira Venedik kanallarındaki kayık sahnesinde kendisini gördük. Bakalım Spider-Man: Far From Home beklentileri karşılamayı başarabilecek mi? Zira fragman May Yenge gibi hayran kızdıracak ögeleri dışında büyük potansiyel vaat ediyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum