Minecraft'ın Ana Menüsündeki Notch Referansları Kaldırıldı!

Notch: Haydaaa...

Microsoft, Minecraft’a getirdiği yeni güncelleme ile ana menüde çıkan yazılardan Markus "Notch" Persson’ın ifadelerini sildi. Bildiğiniz gibi Notch oyunun yaratıcısı olan isimdi.

"Made by Notch!", "The Work of Notch!" ve eşi ile evlenme tarihi olan "110813!" ibarelerinin oyunun giriş ekranında çıkan bildirimlerden silindiği ortaya çıktı. Öte yandan Notch’un ismi, oyun yapımcıları arasında durmaya devam ediyor.

Notch, Microsoft’u epey oyaladıktan sonra 2014 yılında 2.5 milyar dolara Minecraft’ın haklarını satmıştı. Şimdilerde Miami’deki lüks villasında yaşayan Notch’un yeni bir oyun üzerinde çalıştığı da söyleniyordu.

Microsoft'un oyundan Notch'un ismini kaldırmasının sebebi çok büyük ihtimalle Notch'un kişisel yaşamındaki tarzıyla alakalı. Kendisi oldukça ofansif bir Twitter hesabına sahip ve oyunun kitlesiyle hiç de uyuşmayacak mesajlar attığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla Microsoft Notch'u Minecraft ile çok da ilişkilendirmek istemiyor, bu yüzden dikkat çeken ifadeler kaldırılmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum