Paradox, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2'deki Klan Ve Sınıfları Tanıtmaya Başladı

Karşınızda Thinblood klanı

Paradox, Vampire the Masquerade - Bloodlines 2'de oynanabilecek sınıflar hakkında bilgi vermeye başladı ve ilk öğrendiğimiz de Thinblood klanının sınıfları oldu. Bu klanın ismini Seyrekkan diye çevirsek çok da sırıtmaz sanırım.

Aşağıda izleyeceğiniz fragmanda da göreceğiniz gibi Thinblood dediklerimiz vampir dünyasında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören bir kesim. Paradox onları "World of Darkness'ta hayatta kalmak için sürekli olarak mücadele etmek zorunda kalan, zayıf bir vampir ırkı" olarak tanımlıyor. Diğer Kindred'lerden alt tabaka olan bu gruba Seattle'daki vampir liderliği büyük müsamaha gösteriyormuş.

Oyunun başında Thinblood karakterimiz için üç farklı disiplin arasından seçim yapmamız gerekecek ve yaptığımız seçim de özelliklerimizi ve yeteneklerimizi doğrudan etkileyecek. Bu disiplinler (yani sınıflar) masaüstü RYO'sundan alınmışlar ve isimleri de Chiropteran, Mentalism ve Nebulation.

Chiropteran sınıfı vampirlerin yarasalarla olan güçlü bağına dayanıyor ve hem yarasa çağırmamızı, hem de havada hareket etmemizi sağlıyor. Mentalism sınıfı vampirlerin telekinetik özelliklerine odaklanırken, Nebulation sınıfı ise sis işinde uzman, bir anda buharlaşıp karanlığa karışabiliyorlar. Bu sınıfların yeteneklerini oyunda ilerledikçe açacağız, örneğin Mentalism sınıfında başlarda çeşitli eşyaları telekinezi gücüyle hareket ettirirken daha üst seviyelerde düşmanları havaya kaldırmaya falan başlayacağız.

EDIT: Yorumlarda da okuyacağınız üzere World of Darkness'ta "Thinblood güneşten daha fazla değil daha az etkileniyor. Artık nesil olarak Cain'den çok uzaklaştıkları için kanları zayıf. Bu yüzden isimleri thinblood. Klasik klan özelliklerini gösteremedikleri için de klansızlar bir nevi. Bazılarının vampir dişleri bile olmuyor". Ancak oyunla ilgili kaynaklarda nedense bunun tersi yönde bilgi verilmiş ve oyunun karanlıkta geçecek olmasının sebebi olarak da bu gösterilmiş. Eğer oyun masaüstüne tamamen sadık kalacaksa, bu şekli doğru olmalı.

Paradox önümüzdeki haftalarda oyundaki diğer klanları da tanıtacağını açıkladı. PC, PS4 ve Xbox One için yayınlanacak olan oyunun kesin çıkış tarihi henüz belli değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum