Half-Life: Alyx'i VR'sız Oynatan İlk Mod Yayınlandı

Henüz yolun başında, ama umut var

Half-Life: Alyx gayet iyi bir çıkış yapmış ve VR sahiplerinin yüzünü güldürmüştü. VR seti bulunmayan oyuncular da beklemeye başlamışlardı buna uygun bir mod yapılması için. Geliştirici ekip VR olmadan da oynanabilecek modlar yapılacağını düşündüklerini belirtmişlerdi. Hatta kimi oyuncular oyundaki debug moduna ulaşıp oyun dünyasının VR kullanılmadan da gezilebildiğini keşfetmişlerdi.

Beklenen mod da sonunda geldi. Ekip, halen geliştirme aşamasının çok başlarında olduklarını söyleseler de Half-Life: Alyx’i baştan sonra VR seti kullanmadan oynayabilmeye imkan veren bir mod sunuyorlar. Yayınlanan videoda, modun nasıl yüklendiği ve nasıl göründüğü paylaşılıyor:

Videoda da görüldüğü üzere kat edilecek epey mesafe mevcut. Yine de önemli bir adım atıldığını söylemek mümkün. Modun github sayfasına da şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
15 Nisan 2020 02:28

2 elle yapılan işleri nasıl tek elle yapabileceklerini merak ediyorum açıkçası.En basitinden, olmaz olmaz diyebileceğimiz şarjör değiştirme hareketi 2 elle yapılan bir hareketti.Onu nasıl tek bir tuşa atayacaklar mesela (birkaç tuş da olur).Ya da onu nasıl manuel bir hareket iken animasyonlu bir hareket getirecek.Valla başta olabilitesi var diye heyecanlanmıştım ama bu açıdan bakınca baya zor görünüyor, inşallah yanılıyorumdur da VR'sız da oynanabilir hale getirilir.

Parolamı Unuttum