Hangar 13, Yeni Bir Mafia Oyunu Yapıyor!

Haden Blackman da stüdyoya veda etti

Mafia oyunları çok fazla oyuncu için gerçekten çok özel bir yere sahip. Üçüncü oyunu bir kenara atarsak (kimsenin erişemeyeceği bir kenar olması iyi olur) ilk iki oyun hem hikaye hem de oynanış olarak gerçekten çok özeldi. Hele ilk oyunun çıktığı dönemi düşününce Mafia serisi kendisine kült oyunlar arşivinde kallavi bir yer edinmeyi hak etmişti. Son gelen haberlere üçüncü oyunu yapan Hangar 13 stüdyosu yeni bir Mafia oyunu için hazırlıklara başlamış. Ancak bu hazırlıklar beraberinde bir ayrılık haberini de getirmiş. Hangar 13'ün başında yer alan Haden Blackman stüdyodan resmen ayrıldı. 

LucasArts bünyesinde de görev almış olan Haden, epey bir süredir Hangar 13 ile birlikte çalışıyordu. Şirket arkadaşlarına veda maili de atan Haden'ın yerine ise Nick Baynes göreve geldi. Bu değişikliğin ardından ilk kez Kotaku'nun duyurduğu habere göre stüdyo yeni bir Mafia oyunu için hazırlıklara başladı. Unreal Engine 5 kullanacak olan yeni oyun orijinal Mafia üçlemesinin öncesini konu alacak. Oyunun geçeceği tarih bilinmediği için henüz kesin konuşmak zor ama Don Salieri'nin gençliğini bir oyunda görmek epey ilginç bir deneyim olabilir. 

Haden'ın ayrılığını resmen onaylayan 2K tarafı ise bir başka ayrılık haberini es geçmiş. Hangar 13'ün bir başka eski çalışanı yürütücü şefi Matthew Urban da stüdyodan ayrılan isimlerden birisi. Hem oyunlarda hem de ekipte bir değişikliğe gidecek olan Hangar 13'ün bu yeni dönemi kullanacakları oyun motoruna da sirayet etmiş. üçüncü Mafia oyunu ve ilk oyunun yeniden yapımında kullanılan oyun motoru yerine Unreal Engine 5'e geçilmesi epey doğru bir karar gibi gözüküyor. Henüz erken geliştirme aşamasında olan bu isimsiz Mafia oyunundan güzel haberleri bekliyoruz. Mr. Salieri sends his regards. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum