Hasan Kahraman'ın Stüdyosu Blue Box, Hideo Kojima'ya Teşekkür Etti

Artık şu Abandoned olayını geride bırakabiliriz

Hideo Kojima bundan birkaç gün önce podcast'i Brain Structure'da Abandoned projesi hakkında konuşmuş ve bu oyunun arkasındaki ismin kendisi olduğuna dair aylardır süren söylentilere bir son vermişti.

"Bana şu Hasan'ın resimlerini gönderip duruyorlar. Kolajlar yolluyorlar, deep fake görselleri yolluyorlar, bunu günde yirmi kez yapıyorlar, tam bir baş ağrısı. Hasan'la hiçbir zaman konuşmadım, oyun da henüz piyasaya çıkmadı. Bu noktada yapabileceği veya söyleyebileceği daha fazla bir şey olduğunu sanmıyorum. Eğer oyunu çıkarırsa insanlar durumu anlayacaktır, o yüzden belki de artık acele edip oyunu çıkarmasının zamanı gelmiştir" demişti Kojima.

Bunun üzerine Abandoned'un geliştiricisi Blue Box Game Studios (ki kurucusu Hasan Kahraman) twitter hesabından attığı mesajla Kojima'ya teşekkür etti. "Hideo Kojima'ya komplo teorilerine açık biçimde cevap vermediği için teşekkür etmek istiyoruz. Bu bizim için de bir yük olmuştu ve hem hayranlar hem de geliştiriciler için iyi bir durum değildi. Umuyoruz ki artık herkes bu olayı geride bırakabilir."

Blue Box, oyunculardan da Kojima'yı rahat bırakmalarını istedi: "Ayrıca hayranlarımızdan Hideo Kojima'yı Abandoned mesajlarıyla rahatsız etmeyi bırakmalarını istiyoruz. Bu kabul edilebilir veya eğlenceli bir şey değil".

Abandoned'un Hideo Kojima ile ilişkilendirilmesinden bir süreliğine sesini çıkarmayan ve bunun da reklam bakımından faydasını gören Blue Box, sonunda doğru yolu bulmuş gibi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum