Haziran Ayında Yeni Bir Steam Oyun Festivali Düzenlenecek

Gelenekselleşiyor diyebiliriz

Steam Oyun Festivali, ilk olarak The Game Awards 2019 ile karşımıza çıkmıştı. Geoff Keighley, Game Festival’in bir parçası olarak Steam’de bazı oyunlar için kısıtlı bir süreliğine oynanabilen demolar paylaşılacağını söylemişti ve bu uygulama oldukça olumlu tepkiler aldı.

Steam, bunun üzerine bu etkinliği yalnızca TGA ile sınırlı tutmak istemedi ve Steam Oyun Festivali adıyla ilkinden kısa bir süre sonra tekrar düzenledi. Steam Oyun Festivali: Bahar 2020 adıyla başlayan festivalde ilkinin de ötesine geçildi ve 40'tan fazla yeni ve çıkacak oyunun demosu sunuldu.

Sonrasını biliyorsunuz. 2020 Haziran ayında bu sefer yüzlerce demo yayınlandı, 2020 Ekim ayında yeni festivalde oyun sayısı daha da arttı, bu ayın (2021 Şubat) başında düzenlenen festival ise gerçekten de iyiden iyiye festival halini aldı. 500'dan fazla demonun sunulduğu son festivalde Cats and the Other Lives ve Anord gibi yerli yapımların da yer aldığını gördük. Steam Oyun Festivalleri, özellikle de indie yapımcılar ve oyunlar için eşi bulunmaz bir fırsat haline geldi.

Valve, bu festivallerin ne kadar sevildiğinin farkında olacak ki aralarını öyle pek de uzatmadan, senede 2 - 3 tane olacak şekilde ayarlamaya başladı. Buna göre yeni festival 16 - 22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ve içinde yine demolar, canlı yayınlar ve geliştirici sohbetleri olacak. Bu seferki festivale katılacak oyunların yayınlanmamış olmaları, 2022 Ocak ayından önce çıkış tarihine sahip olmaları ve önceki Oyun Festivallerine katılmamış olmaları gerekecek. Bu aslında yerinde bir karar, böylece yeni oyunları daha rahat tespit edebilip deneme şansını elde edeceğiz. Diğer oyunlar ise Festival sayfasında öne çıkarılmayacak olsalar da yine de demolarını sunabilecekler tabii ki.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum