HBO Max'in Green Lantern Dizisi Açıklandı

Sinestro, Guy Gardner ve daha fazlası

DC'nin çizgi roman külliyatında çok büyük bir yere sahip olan Green Lantern bu önemini bir türlü diğer mecralara yansıtmayı başaramıyor. Ryan Reynolds'un başrolünde yer aldığı 2011 yapımı film sinema tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından birine sahne olunca DC/WB ortaklığı karakteri bir daha kullanmak için oldukça çekimser davranmaya başladı. Bu tutum yayın servisleri savaşının kızışmasıyla birlikte sona eriyor. HBO Max için kanlı canlı bir Green Lantern dizisi yolda!

10 bölümden oluşacak yeni diziyle birlikte Lantern evreninin derinliklerine ineceğiz. Greg Berlanti ve Seth Grahame-Smith'in yapımcılığını üstleneceği dizide Guy Gardner, Alan Scott ve Jessica Cruz gibi karakterleri izleyeceğiz. Dizinin mevcut DCEU'ya bağlanıp, bağlanmayacağı ise henüz açıklanmadı. Kendi başına bir evren olacak potansiyeli de içinde barındıran Lantern külliyatı muhtemelen ileriki sezonlarda Hal Jordan ve John Stewart gibi sevilen, önemli karakterleri de işleyecektir. Muhtemelen bu kaotik DC Sinematik Evreni'ne girmemek onlar adına daha faydalı olabilir. 

"HBO Max, DC, Berlanti Yapımcılık ve Warner Bros. Televizyon'dan onlarca yıla ve galaksilere yayılmış bir efsane olan ikonik çizgi roman serisinin cesur bir uyarlaması geliyor. Green Lantern dizisi ile birlikte aralarında Guy Gardner, Jessica Cruz Simon Baz ve Alan Scott gibi Dünya'nın ilk Green Lantern'i olan çizgi romana sadık bir dizi olacak. Ayrıca dizide hayranların favorileri olan Sinestro ve Kilowog gibi karakterleri de göreceğiz ve yeni kahramanların Green Lantern Corps'ta ki yükselişine tanıklık edeceğiz." açıklamasıyla duyurulan dizi şimdiden büyük beklenti yaratmayı başardı.

Dizinin yürütücüsü de olan Seth Grahame-Smith ile birlikte Arrowverse'in mimarı Marc Guggenheim'ın da senarist olarak görev alacağı yapımın kadrosu ise henüz belli değil. HBO Max'ın yakın gelecekte bir yayın veya çekim tarihi açıklamamsı bekleniyor. Bakalım bu yeni dizi Green Lantern efsanesinin hak ettiği yere gelmesini sağlayabilecek mi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum