HBO Max'in Gotham Dizisi The Batman'in Öncesini Konu Alacak

Geniş kadroya, geniş evren

Yayın servisi savaşları giderek kızışıyor. Çok sayıda büyük kanal ellerindeki markalarla ilgili diziler yaparak kullanıcıları kendisine çekmek istiyor. Disney+'nın Marvel/Star Wars hamlesine karşılık WarnerMedia da yeni yayın servisi HBO Max için DC dizileri yapmaya başladı. Bunlardan en ilginci Matt Reeves'in yazıp yöneteceği The Batman filmiyle aynı evrende geçecek olan Gotham PD dizisi. 

Dizi duyurulduktan sonra hayranlar derin bir nefes aldı çünkü bu duyuru aynı zamanda Robert Pattinson'un canlandırdığı Bruce Wayne'in mevcut DCEU'dan tamamen farklı bir evrende geçeceğini kesinleştirdi. Yeni Gotham Polis Departmanı dizisinin geçeceği dönem ve konusu da yavaş yavaş belli ollmaya başlıyor. Gelen haberlere göre dizi The Batman dizisinin öncesini konu alacak ve Gotham'ın nasıl yozlaşmış ve suçluların mesken kestiği bir yer haline geldiğini anlatacak. 

Aslında 2014 yılında yayınlanmaya başlayan ve Bruno Heller tarafından yaratılan ve 2019 yılında final yapan Gotham dizisi de Batman'dan önceki Gotham şehrini konu alıyordu. Hatta o dizinin ana karakteri de yine şehrin yıldız polisi James Gordon idi. Bu yeni Gotham Polis dizisinin neleri farklı yapacağı da büyük merak konusu. Tabii merkezinde Batman'in yer alacağı yeni bir sinematik evrenin doğuşunu görecek olmak da epey heyecan verici bir durum. 

Matt Reeves'in daha önceki açıklamalarında kendi versiyonundaki Batman'in genç ve taze bir kahraman olduğunu öğrenmiştik. Yani 2021 yılında vizyona girecek filmde bile toy bir Bruce göreceğiz. O yüzden bu yeni diziyle film arasında çok büyük bir zaman farkının olacağını sanmıyorum. Hatta dizi başarılı olup yoluna devam edebilirse bir noktada filmle paralel bir zaman çizgisinde bile ilerleyebilir. Şu an için diziyle ilgili herhangi bir yayın tarihi açıklanmadı.
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum