Hellblade 2, Xbox Konsollarda 30 FPS Çalışacakmış

Sinematik deneyim içinmiş, yersek

Hellblade 2: Senua's Saga, PC ve Xbox konsollar için çıkacak ama Xbox Series X/S'te 30 FPS olarak çalışacak.

Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirilen oyun için bir izlenim yazısı yayınlayan Polygon oyunun bir teknoloji şöleni olduğunu söylüyor ama Alman GamePro'nun belirttiğine göre oyun konsollarda dinamik çözünürlükte sadece 30 FPS çalışıyor. Konsollarda herhangi bir grafik modu yok, PC'de ise FPS daha yüksek olacakmış.

Oyunun VFX yönetmeni GamePro'yu bu tercihi "sinamtik bir deneyim sunmak için" yaptıklarını söylemiş. Her ne kadar makalenin yazarı oyunun doğası gereği yavaş ve ağır oynanış yüzünden düşük FPS'nin pek bir sorun olmadığını söylemiş olsa da, 30 FPS'yi sinematik deneyime bağlama bahanesi kimseye pek inandırıcı gelmemiş olmalı. Muhtemelen Series S'in kısıtlamalarından dolayı böyle bir karar almak zorunda kaldılar. Starfield da benzer biçimde konsolda 30 FPS kilitliydi.

İşin içinde sinematik deneyim gibi bir kaygı varsa o zaman oyunun PC'de de 30 FPS çalışması gerekiyor. Neden PC oyuncuları olarak sinematik deneyimden mahrum kalalım ki? :)

Hellblade 2: Senua's Saga'nın 30 FPS olmasının aslında kimseye bir zararı olmaz ama bunu estetik kaygı yerine donanımsal sebeplerle açıklamış olsalar sanırım daha güzel olurdu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum