Hidetaka Miyazaki, Time'ın 2023'ün En Etkili 100 Kişisi Listesine Girdi

Oyun dünyasından listeye seçilen ikinci kişi

Time dergisi yıllık En Etkili 100 Kişi listesini yayınladı. Buna göre 2023'ün en etkili 100 kişisi arasında From Software başkanı, Souls oyunları sevenlerin gözbebeği Hidetaka Miyazaki üstad da bulunuyor.

Kendisi böylece Time 100 listesine seçilen ikinci video oyun geliştiricisi de olmuş oldu, bundan önce oyun dünyasından listede kendisine yer bulan tek isim 2007 yılında Shigeru Miyamoto'ydu.

Bu yılki listede Joe Biden, Elon Musk, Lionel Messi, Beyonce, Bella Hadid, Neil Gaiman ve bizden de Haluk Levent gibi isimler bulunuyor.

Listedeki herkesin neden etkili insan seçildiğine dair kısa paragraflar mevcut. Miyazaki'nin yazısı da Naughty Dog eş başkanı Neil Druckmann'dan gelmiş:

Hidetaka Miyazaki'nin oyunlarından birini ilk kez oynadığımda resmen perişan olmuştum. İlk düşmanda tekrar tekrar ölüyordum. Ama yaklaşımımı yavaşlatıp ayrıntılara dikkat ettiğimde, birdenbire her şey yoluna girdi.

Düşmanı yenmeyi ve oyunda daha da ilerlemeyi başardım. İlerlememi hak ettim ve o heyecanı hissettim. Oyunda ilerledikçe, bu dünyayı nasıl keşfedeceğim konusunda çok daha bilinçli ve dikkatli davrandım. Karşılığında da dünya beni gerilim, güzellik ve sürprizlerle ödüllendirdi.

İşte bu yüzden Elden Ring video oyunları ve bu oyunların oyuncuda yaratabileceği, TV gibi pasif bir mecranın ise asla yeniden yaratamayacağı eşsiz duygular için harika bir elçi. Miyazaki'nin oyunları oyuncuya kendini başarılı ve zeki hissettiriyor ve tüm bunlar kendisinin ve ekibinin tavizsiz yaklaşımı sayesinde oluyor. Mekanikleri veya hikayeyi fazla açıklamayı reddediyor, bunun yerine oyuncunun bunları kendi başına çözebileceğine güveniyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
13 Nisan 2023 17:25

Yakışır abimize. Shigeru Miyamoto kim bu arada ya?

GwynBleidd
Atlas Estrella
14 Nisan 2023 20:04

Öyle Mario, Zelda gibi garip şeyler yapmış. Şansa girmiş listeye herhalde.

Atlas Estrella
GwynBleidd
17 Nisan 2023 23:11

Mario ile Zelda'yı icat ettiyse zaten adını ölümsüz kılmayı başarmıştır. Bir nevi ölümsüzlüğe erişmiştir.


Parolamı Unuttum