Horizon Zero Dawn Neden Türkçe Değil? PlayStation Türkiye Açıkladı

Oyuncular da haklı Sony de.

 Ocak ayının sonlarında doğru üzücü bir haber almıştık. Sony, kullanıcılarına müşteri hizmetleri servisi aracılığıyla Horizon Zero Dawn'un Türkçe desteği olmayacağını açıklamıştı.

PlayStation 4 için özel olarak çıkacak olan Horizon Zero Dawn'un tıpkı diğer PS4 özel oyunları gibi Türkçe desteği içermesini bekliyorduk. Son ana kadar da bir nebze olsun umudumuz vardı. Oyungezer ekibi olarak PlayStation Türkiye'ye ulaştık ve konuyla ilgili birkaç soru sorduk. Hemen aşağıda sorumuzu ve PlayStation Türkiye'nin yanıtını bulabilirsiniz.

"Horizon Zero Dawn, PlayStation exclusive oyunlarda artık alıştığımız, profesyonelliğine de bayıldığımız Türkçe desteğine sahip değil. Bunun oyuna özel olarak belli bir sebebi var mı? Ya da genel olarak Sony bu konuda bir strateji değişikliğine gitti diyebilir miyiz? Gelecekteki özel(exclusive) oyunların akıbeti ne olacak?"

Bu, Horizon Zero Dawn oyununa özel, Sony Interactive Entertainment Europe, PlayStation Türkiye ve oyun geliştirici stüdyonun tercüme maliyetleri doğrultusunda almış olduğu ortak bir karardır.

PlayStation Türkiye olarak, 2010 yılından beri birçok oyunumuzda Türkçe altyazı ve/veya Türkçe seslendirme özelliği sunmaya devam ediyoruz. Bunların arasında God of War III Remastered, The Last of Us Remastered, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, Infamous Second Son, Infamous First Light, Killzone Shadow Fall, Knack, Ratchet & Clank ve The Order gibi oyunlar yer alıyor. Önümüzdeki dönemde yeni exclusive oyunlarımız için Türkçeleştirme çalışmalarımıza devam edeceğiz; herhangi bir strateji değişikliğimiz bulunmuyor.

Yani ne yazık ki Horizon Zero Dawn için bu aşamada hiçbir şekilde Türkçe destek bulunmayacak. Ancak bu oyunun bir istisna olduğunu bilmek bizleri mutlu etti. PlayStation Türkiye'nin açıklamasından da anladığımız gibi gelecekteki özel oyunlar için çalışmaları devam ediyor. 

YORUMLAR
gececi53
26 Nisan 2021 16:28

Diller:
 ArayüzSeslendirmeAltyazı
TürkçeDesteklenmiyor
İngilizce
Fransızca
İtalyanca
Almanca
Kastilya İspanyolcası
Arapça
Danca 
Felemenkçe 
Fince 
Japonca 
Korece 
Norveççe 
Lehçe
Portekizce
Brezilya Portekizcesi
Rusça
Basitleştirilmiş Çince 
Latin Amerika İspanyolcası
İsveççe 
Geleneksel Çince 

Demek 'Bu, Horizon Zero Dawn oyununa özel, Sony Interactive Entertainment Europe, PlayStation Türkiye ve oyun geliştirici stüdyonun tercüme maliyetleri doğrultusunda almış olduğu ortak bir karardır. Şu tabloya bakın. tam 20 tane ülke dili koymuşlar ama sadece türkçe aşırı pahalı öylemi? Herkes zaten enayi gibi alıyor. Niye yapsınlar ki türkçe?

Parolamı Unuttum