Horizon Zero Dawn PC’ye Geliyor!

Sony neler yapıyor böyle!

Horizon Zero Dawn, PS4 jenerasyonunun önemli ‘exclusive’ oyunlarından birisiydi. Birisiydi diyoruz, çünkü artık sadece PS4’te oynanabilir bir oyun olmaktan çıkıyor, PC’lerimize teşrif etmeye hazırlanıyor.

Kotaku’nun görüştüğü üç farklı kaynak, oyunun bu yıl içerisinde PC’lere geleceğini söylüyorlarmış. Sony’ye ulaşıp konu hakkında yorumlarını almak istediklerini aktaran Jason Schreier, henüz bir yanıt alamadıklarını eklemiş. Ancak daha önce benzer konularda imza attıkları haberlerde sağlam kaynaklara dayandırarak aktardıkları iddiaların, takip eden dönemde gerçekleştiği görülmüştü. Bu nedenle bu iddia da gayet ciddi bir iddia olarak değerlendirilebilir.

Şubat 2017’de çıkan Horizon Zero Dawn, olumlu tepkiler almış, oyuncuların beğenisini kazanmış ve ticari anlamda da başarılı olmuştu. Oyunu geliştiren Guerrilla Games, Sony bünyesinde yer alan bir stüdyo. Dolayısıyla, PS4’e özel olarak çıkan üçüncü parti oyunların PC’ye gelmelerine göre daha farklı bir durum söz konusu. Bu, Sony’nin kendi bünyesindeki bir stüdyoya yaptırdığı, hakları tamamen kendi elinde bulunan büyük bütçeli bir oyunu PS dışında bir platforma getirmesi anlamını taşıyor. Yani gayet ciddi bir adım.

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4 Pro Aldıracak Oyun mu? - İnceleme

Bu arada bir parantez daha açalım. Benzer bir iddia daha önce Rus oyun medyasından bir isim olan Anton Logvinov tarafından dile getirilmiş, “Horizon Zero Dawn Şubat 2020’de PC’ye gelecek” denilmişti. Son gelişmeler Logvinov’un iddiasını büyük oranda teyit ediyor.

Ne dersiniz, Microsoft gibi Sony de PC pazarına el atmaya mı niyetlendi acaba?

YORUMLAR
Ghost AssassiN
17 Ocak 2020 15:08

Kim bilir belki Guerilla Games artık Sony'nin istediği kalitede oyun yapamayacak duruma gelmiştir ve ayrılığın eşiğindedir [Ps5'e iyi oyun çıkaramamak gibi].Bu arada sebepler değişklik gösterebilir.Örneğin kontrat süreleri dolmuştur ya da streaming'in konsol dönemini bitirebileceği gibi sebepler de olabilir.Bunların hepsi birer varsayım.Hatırlarsanız Quantic Dream de Sony çatısı altında oyun yapan bir firmaydı fakat ayrılır ayrılmaz oyunlarını pc'ye de çıkarttı.

Bana kalırsa birkaç sene sonra [ortalama 3 yıl] God of War ve TLOU gibi şaheserlerin de pc'ye gelmesi artık mümkün olacak.Tabi bunun için bir ayrılığın yaşanması şart değil.

İses
17 Ocak 2020 14:43

Gelmez bunların hepsi dedikodu. 

Parolamı Unuttum