Tencent'in Mobil League of Legends Üzerinde Çalıştığı İddia Ediliyor

Mobil furyasına en son katılan oyun LoL olabilir mi?

2011 yılında Riot'un çoğunluk hissesini; 2015 yılında ise firmanın kendisini satın alan Tencent, League of Legends'ı mobil oyun dünyasına sokmaya hazırlanıyor olabilir. Reuters'den gelen habere göre Çinli dev, Riot Games ile beraber çalışmaya başlamış bile.

Reuters'in haberine göre Tencent daha önce Riot Games'e benzer bir proje ile giderek geri çevrilmiş. Firma bunun yerine Honour of Kings ve Arena of Valor gibi oyunların üretimine odaklanmış. 

Henüz mobil versiyon hakkında elimizde pek fazla detay bulunmuyor olsa da ortaya atılan iddialara göre Tencent ve Riot, mobil adaptasyon üzerinde bir seneden uzun süredir çalışıyor. Aynı söylentiler içerisinde oyunun 2019 yılında çıkış yapacağına dair iddialar mevcut. Öte yandan ne Riot Games ne de Tencent cephesinden bu haberleri doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama gelmedi.

League of Legends'ın 10. senesine girdiğini hatırlatmak istiyorum. Riot Games tam 10 senedir aktif olarak bir oyun üzerinde çalışmıyor. Hatırlarsanız firma geçtiğimiz sene Legends of Runterra adının isim haklarını satın almıştı. Baş şampiyon tasarımcısı Andrei Van Roon, bunun yepyeni bir proje olduğunu belirtse de kulağa mobil oyundan çok 10. sene kutlamalarında kullanılabilecek bir oyun modu gibi geliyor.

Sizce League of Legends mobil platformlarda başarılı olabilir mi? 

YORUMLAR
DanteXE
23 Mayıs 2019 02:06

N'OLURSUN YA ARTIK HADİ YA. Tencent yıllar önce yapalım dedi de izin vermedi Riot. Arena of Valor'u yaptılar da artık %100'ü Tencent'in. Yapsınlar ya, hatta cross play olsun falan.

Parolamı Unuttum