İlk Atelier Oyunu Remake Versiyonuyla PC'ye Geliyor

Oyun Japonya dışına da ilk kez çıkmış olacak

1997 yılında PS1 için yayınlanan Atelier Marie: The Alchemist of Salburg ile başlayan Atelier serisi son yıllarda PC'de de bir hayli popülerleşti. Serinin yayıncısı Koei Tecmo toplam 24 ana Atelier oyunundan 14'ünü şimdiye kadar PC'ye de uyarladı. Bunlardan bazıları doğrudan port olarak, bazıları Definitive Edition olarak Steam'deki yerlerini aldı.

İlk oyun olan Atelier Marie: The Alchemist of Salburg ise bugüne kadar ne Japonya dışına çıktı, ne de PS1 haricinde bir platformda yayınlandı. Geçen hafta Nintendo Direct'te duyurulan Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg ise sadece Switch'te değil, sonradan Koei Tecmo'nun web sayfasında da gösterildiği üzere PC, PS4 ve PS5 için de çıkacak.

Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg'un çıkış tarihi ise bu yılın yaz ayları olarak belirtilmiş.

Atelier Marie, Salburg kentinde genç bir simya öğrencisi olan ve başarısız notlarını kurtarmak için kendisine tek bir şans verilen Marie'nin hikayesini anlatıyor: Öğretmenlerini etkileyecek bir şey yapmak için beş yılı ve bir atölyesi var. Oyunda yaptığımız şeylere bağlı olarak fantastik bir kahraman veya akademik araştırmacı olmaya kadar yedi farklı son bulunuyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum