Immortals Fenyx Rising'in Blood of Zeus İçeriği Kaçan Bir Fırsat Mı?

Tatmin edicilikten çok uzak

Ubisoft geçen hafta Immortals Fenyx Rising ile Netflix'te yayınlanan Blood of Zeus animasyon dizisi arasındaki işbirliğini duyurdu ve oyuna Blood of Zeus içeriği eklendi. Blood of Zeus temalı görevi yapmak için hala daha vakit var, bu etkinlik 28 Ocak'a kadar devam edecek ama Fenyx Rising'i çok sevmiş biri olarak bu etkinliğin kaçırılmış bir fırsat olduğunu düşündüğümü söylemem lazım.

Blood of Zeus, içerik olarak Fenyx Rising'i andıran bir yapım. Dolayısıyla iki isim arasında çok daha derin bir içerik paslaşması yapılabilirdi. Ancak Fenyx Rising'e girdiğinizde aldığınız A Tribute to Family görevi o kadar sade, o kadar 'içeriksiz' ki bu "crossover" olayının tüm esprisinin eşya görünümü satmak olduğu hissine kapılıyorsunuz.

Görevi aldığınızda tek yaptığınız Hall of Heroes'un her ne hikmetse tam dibinde ortaya çıkan bir hayaletle konuşmak oluyor. Bu hayaletin Blood of Zeus'a özel bir görünümü bile yok, oyunda yüzlercesini gördüğünüz klasik hayalet savaşçı. Birkaç cümle söyleyip size hemen iki boss öldürme görevi veriyor.

Bu bosslar da orijinal değil, yine oyunda defalarca karşılaştığımız, onlarca kez kestiğimiz bir Cerberus ve Chimera. Yeni yetenekleri bile yok. Haritada yerleri işaretli, iki dakikada savaşıp öldürüyor ve iki eşya alıyorsunuz. Bu eşyaları Zeus'un heykeline götürdüğünüzdeyse yine kısa bir animasyonla birlikte tüm görev zinciri tamamlanıyor.

Bu tür işbirliklerinin karşılıklı olarak ürünleri bir şekilde tanıtıyor olması lazım. Bu görevi yapan hiç kimse kalkıp da "acaba bu Blood of Zeus neymiş" diye oturup seyretmez. Aynı şekilde hiçbir Fenyx Rising oyuncusunun da bu görevi keyifle oynadığını sanmam, 10 dakikalık bir zorunluluk hissi vardı sadece. Sonuçta görevi tamamlayınca karakter özelleştirme seçenekleri arasına yeni bir yüz yapısı, yeni bir saç falan katılıyor, 300 de Electrum parası kazanıyorsunuz. İçerikten çok bunu kaçırmamak için oynatıyor kendisini.

Halbuki Blood of Zeus'u seslendirenlerden birisi, Fenyx Rising'de Prometheus'u seslendiren Elia Toufexis'in ta kendisi. Bu bilgiye bile araştırma yapmadan ulaşamıyorsunuz, bu crossover bunu bile tanıtma zahmetine girmemiş.

Ben Immortals Fenyx Rising'i çok beğenmiştim, hala da açıp arada bir eksik kalan görevlere bakıyorum, haftalık challenge'lara falan katılıyorum. Ama özellikle de crossover konusunda çok daha özenli bir iş çıkarmalarının gerektiği de ortada. Ha bu arada, yaptığınız bu Blood of Zeus görevi sonucunda hiçbir kostüm kazanamıyorsunuz. Kılıç, balta, yay, binek, kuş 'görünümleri' için kesenin ağzını açmanız lazım. Belki görevler biraz uzatılıp sonucunda da bu kostümlerden birini verselerdi, çok daha tatmin edici bir içerik oynamış olurduk.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum