İnceleme - Hearthstone Darkmoon Panayırı Dehşeti

Panayırda kaybolmak

Hearthstone’da değişim rüzgarları kısa aralıklarla her ek pakette kendini gösterse de, oyunu ve oyun tarzını tam anlamıyla değiştiren içeriklerin sayısı azdır. Kimisi mevcut destelerle uyumlu kartlarla gelir, kimisi ise eskiden popülerleşmiş temalı desteleri yeniden canlandırır.

Biraz da neşeli bir temayla gelen Darkmoon Faire bu yönden oldukça özgün bir paket. Çünkü her şeyden biraz içeriyor. İçinde oyunu değiştiren yeni yüzleriyle ortaya çıkan eski tanrılar da var, Highland ve Control destelerini güçlendiren “corrupt” temalı kartlar da. İçinde bolca balonun, Yogg-Saron kaynaklı çılgınlıkların ve bolca sirk çılgınının olduğu bir macera arıyorsanız, Hearthstone’un içinden önümüzdeki bir kaç hafta boyunca çıkamayacaksınız demektir.

Rush kesen baş keser diye boşuna dememişler.

Darkmoon Panayırı Dehşeti her ne kadar karnaval temalı bir paket olsa da panayırın asıl yıldızı mekânı basan eski tanrılar olmuş. Eski paketlerde çıkan tanrılar bir kez daha geri geliyorlar ancak özellikleri artık eskisinden biraz daha farklı. C'thun mesela beş parçaya bölünmüş halde. Toplamda 5 güçlü büyüye sahip kartları kullandıktan sonra gerçek Cthun kartı destenize ekleniyor. Mesela Shaman, C'thun’un 30 hasarlık gücünü iki kere kullanarak neredeyse her düşmanı tek hamlede harcayabiliyor.

Daha önce ortalığı karıştıran ve öngörülemez bir kart olan Yogg-Saron ise hala aynı çılgınlıklara sahip. Tek fark bu sefer çarkıfeleğin sonucuna göre 5 farklı seçenekten birini almak istiyor. Dolayısıyla eski tanrı temalı kartların en az 1-2 ek paket daha oldukça yaygın olarak oyunda kalacağından eminim.

Ct’hun kartları fazlasıyla güçlüler ama her desteyle uyar mı o ayrı bir konu.

Çürüdük beklemekten!

Bundan emin olma nedenim “corrupt” kartların ortaya çıkışı çünkü bu kartlar oyunu uzatmaya yönelik gittikçe güçlenen etkilere sahipler. Kartların kendileri zaten güçlü etkilere sahipken, mana olarak daha yüksek bir kart kullanıldığında asıl şekillerini alıyorlar. Bu kartların oyunda olması hem oyun alanının temizlenmesinin gecikmesi, hem de güçlü kartların erkenden oynanmayacağı anlamına geliyor.

Bunun haricinde genelde suya sabuna dokunmayan sınıflara özel efsanevi kartlar da bu sefer oldukça tehlikeli hale gelmişler. Çoğu temalı destelere destek verdiği gibi, daha önce yeterince popülerleşemeyen desteleri de güncelleyecek şekilde ince elenip sık dokunarak seçilmişler.

Silas’ın özellikle priest destelerine karşı çok etkili olacağını tahmin etmek zor değil

Elbette bu paketin bir parçası olmasa da beraberinde gelen yeni sezon sisteminden bahsetmemek de olmaz.  Sezon sistemi, seçilmiş görevlere bağlı olarak belirli bir sürede gelen deneyim puanlarına bağlı hediyeleri içeriyor. Bu içerik bazen bedava paket gibi güzellikler olsa da işin içinde ilginç porteler ve farklı detaylar da var. Eğer parasını verebiliyorsanız bolca kahraman portresi ve ekstra hediyeler var ama bu tamamen oyuncunun tercihine kalmış bir durum. Genel olarak Hearthstone deneyimimi olumsuz etkilemediği için rahatsız olduğunu söylemem pek mümkün değil.

Bu paket ile ilgili tek eleştirim, bence Darkmoon temasının biraz harcanmış olması. Darkmoon denildiğinde benim aklıma gelen çoğu tema yeterince orada yok. Örneğin ilginç karnaval aletleri, minik yarışmalar, ödüller gibi temalar bence yeterince kendilerini göstermemişler.

Hearthstone’da değişmeyecek tek şey o turuncu parıltının verdiği heyecan olsa gerek.

Şahsen Darkmoon Faire’in eğlenceli görevlerinden bir kaçının bu pakettte olmasını, Battleground’da Silas Darkmoon’un kullandığı bilet sisteminin bir benzerinin işleyen bir kartın olmasını isterdim. Elbette uzun vadede bakarsak Hearthstone sevenlerin umursayacağı tek şey kartların ve oyunun ne kadar dengeli ve heyecanlı olduğu olacak. Bu konuda da aksayan bir durum olduğunu inanın hiç düşünmüyorum.

Artıları:
  • Çılgınlıklarla dolu kartlar
  • Meta hem değişiyor hem de destekleniyor
Eksileri:
  • Mevcut metada maçlar çok uzun sürüyor
  • Darkmoon teması biraz harcanmış.
SON KARAR:

Hearthstone sevenlerin çok eğleneceği kesin. Keşke daha fazla araç ve oyun temalı kart olsaymış.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum