Indiana Jones 5 Yeni Senaristini Buldu

Dr. Jones, geri dönüyor

Disney'in Lucasfilm'i satın almasının ardından yeni bir Indiana Jones filminin geleceğini ve Harrison Ford'un Dr. Henry Walton "Indiana" Jones rolüne geri döneceğini biliyoruz. Filmin yönetmenliğini ise Steven Spielberg yapacak. Yani serinin hayranları için muhteşem haberler filmin duyurulduğu ilk günden beri bizleri bekliyor. Yine de garip bir şekilde filmin senaryosu bir türlü hazırlanmadı.

Making Star Wars'dan gelen haberlere göre stüdyo This Is Us dizisinin yaratıcısı Dan Fogelman'ı işe aldı, Fogelman baştan bir senaryo yazacak. Filmin planlanan ilk senaristi ise Jon Kasdan'dı ama işler Kasdan ile istenildiği gibi gitmemiş. Dan Fogelman'ın projeyi baştan yazacak olması filmin planlanan yayın tarihi olan 10 Haziran 2020'den biraz daha geç bir tarihte vizyona gireceği anlamına geliyor.

Filmin yönetmenliğini yapacak olan Steven Spielberg ise Nisan ayında verdiği demeçte filmi çekmeye hazır olduğunu belirtmişti ama ortada senaryo olmadan bir film çekmesi pek olası gözükmüyor. Geçtiğimiz dönemlerde Empire Ödülleri sırasında konuşan Spielberg, "Buraya gelmek her zaman yolculuğun hakkını veriyor. Birleşik Krallık'tan çıkan yeteneklerle çalışma fırsatına erişmek güzel bir his. Aktörler, ekip personeli, ambians, kıvılcımlar her şey ve herkes bana filmlerimi yapma konusundan yardımcı oluyor ve yardım etmeye de devam edecekler. Çünkü buraya tekrar geldiğimde Indiana Jones'un beşinci filmini tam olarak burada çekeceğim." diyerek filmin set lokasyonunu da belli etmişti.

Bakalım Indiana Jones'un 5. filmi 2008 yılında çıkan Kingdom of the Crystal Skull filmini unutturmayı başarabilecek mi? Zira serinin hayranları Kristal Kafatası Krallığı filminden dolayı biraz hayal kırıklığına uğramışlardı. Filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağı henüz belli değil ama görünüşe göre senaryo tamamlanır tamamlanmaz Indiana Jones'a kavuşma süremiz oldukça kısalacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum