iPhone 8'in Fiyatı ve Teknik Özellikleri Açıklandı

Apple yeni nesil iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ı tanıttı. 

 Teknoloji devi Apple'ın merakla beklenen yeni nesil telefonu iPhone 8'in lansmanı yapıldı. Bu lansmanda iPhone 8'in yanı sıra yeni Apple Watch ve iPhone X de tanıtıldı ve ürünlerin teknik özellikleri paylaşıldı.

Aynı zamanda bu üç cihazın ne zaman satışa sunulacağı ve kaç paradan satılacağı da resmen duyuruldu. Steve Jobs Theater'da yapılan lansmanda Apple'ın CEO'su Tim Cook açılışı yaptı ve teknoloji devinin yeni oyuncakları da kısa bir süre sonra çeşitli videolar ve gösterimlerle kullanıcıların beğenisine sunuldu. 

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ı duyuran Apple, iki telefonun da hem arka hem de ön tarafının cam olduğunu belirtti. Bu telefonlarda True Tone denen ve renkleri daha gerçekçi bir seviyede yakalayan bir teknoloji kullanılmış.

Telefonlarda altı çekirdekli A11 Bionic işlemci mevcut. Yeni iPhone'lar da hem hoparlörler %25'e kadar daha temiz ve gür ses veriyor, hem de kameralar geliştirilmiş durumda. iPhone 8'de arka kamerası cam panel ile bitişik ve 12 megapiksel çözünürlükte çekim imkanı sunuyor. iPhone 8 Plus'ta ise iki tane arka kamera mevcut. Telefon aynı zamanda 3D uygulamalar ve görüntüler için özel optimize edilmiş programlara sahip. Cihazlar kablosuz şarj edilebilecek.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'lar 22 Eylül'de satışa çıkacak. iPhone 8'i 699 dolardan satışa sunan Apple, iPhone8 Plus içinse 799 dolarlık bir fiyat belirlemiş.

5.8 inç ekrana sahip olan iPhone X ise 27 Ekim’de ön satışa çıkacak. Telefon 3 Kasım'da raflardaki yerini alacak. 64 ve 256 GB hafıza seçenekleri ve iki farklı renkte satışa sunulacak olan iPhone X'in satış fiyatıysa 999 dolardan başlıyor. Hafıza alanı büyüdükçe fiyat da artıyor tabii. 256 GB'lik versiyon ise 1,149 dolardan satışa sunulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum