İptal Edilen Fenyx Rising 2, Klasik Ubisoft Formülünü Bozan Bir Oyun Olacakmış

İşte buna kaçan fırsat denir

Ubisoft'un Immortals Fenyx Rising'in devam oyunu projesini iptal ettiğini daha önce size duyurmuştuk. Oyuna dair yeni gelen bilgiler ise Fenyx Rising 2'nin ezber bozan bir oyun olacağını, hatta hem Elden Ring hem de The Legend of Zelda: The Wind Waker'dan esinlendiğini ortaya çıkardı.

Oxygen kod ismiyle geliştirilen Fenyx Rising 2'nin geliştirilmesine 2021 yılında başlanmıştı ve oyun geçen ay iptal edilmişti.

  • Fenyx Rising 2 kurgusal Polinezya takımadalarında geçecekmiş, Ubisoft Quebec önderliğinde geliştirilen oyunda Polinez danışmanlar da görev yapmış.
  • Oyundaki ana karakterimiz çeşitli Polinez tanrıları için görevler yaparak yeni element güçleri ve şekil değiştirme yetenekleri kazanabilecekmiş, ayrıca yaptığı seçimler vücudundaki dövmelerde de kendisini gösterecekmiş.
  • Hikaye boyunca adadan aday geçecek, Yeni Zelanda, Tahiti, Easter Island ve Hawaii gibi bölgelerin kurgusal versiyonlarını gezecekmişiz.
  • Ubisoft açık dünya formülünü hepiniz bilirsiniz, harita görev işaretleriyle doludur, bir pusula ve ok ile bir sonraki görevimize doğru gideriz. Fenyx Rising 2'de ise Elden Ring'den esinlenen yapımcılar görev işaretlerini bir kenara bırakmış, gideceğimiz yolu hayvanların izlerini, rüzgarın yönünü ve hatta geceleri yıldızların konumlarını izleyerek bulmamız gerekecekmiş. Bir nevi Elden Ring'in Grace'leri gibi anlayacağınız. Bu izleri takip edersek işe yarayan bir şey bulmamız garanti olacakmış, oyun yan görevleri ve ana hedefleri gözümüzün içine sokmayacakmış.
  • Ayrıca grafiksel olarak da bu yeni oyunda çok daha gerçekçi grafikler kullanılması planlanmış, ilk oyundaki gibi bir anlatıcı da bulunmayacakmış.

Hatta stüdyo bir ara "acaba bunu devam oyunu olarak değil de orijinal yeni bir oyun olarak mı sunsak" diye bile düşünmüş. Oyunun iptal edilmesi stüdyoyu da bir hayli şaşırtmış.

Ubisoft son zamanlarda iptal haberleriyle de gündeme gelmeye başladı, eski başarısından uzak bir görüntü sergileyen firmanın kağıt üzerinde kulağa son derece güzel gelen bu oyunu iptal etmiş olması da üzücü.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum