İstanbul’a Oyun Sektörü Kümesi Geliyor

Proje, TOGED tarafından da destekleniyor.

İstanbul Ticaret Odası bugün yaptığı duyuru ile, TOGED'in de desteğiyle İstanbul’da ilk defa organize edilecek Dijital Oyun Sektörü Kümelenme projesini duyurdu.

Daha önce Ankara stüdyoları için URGE kapsamında bir kümelenme organize edilmiş, bu küme Türkiye’nin Gamescom 16 Partner Ülke kampanyasına da dahil olmuştu. Ancak, İstanbul için ilk defa böyle bir organizasyona giriliyor ve bu sefer Ticaret Bakanlığının HİSER programı kullanılıyor. Proje, İTO’nun organizasyon ve mali desteğinin yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın %75 desteğine sahip olduğu için, oyun geliştiricilere benzeri zor bulunacak avantajlar sağlıyor.

Konuyla ilgili olarak ilk bilgilendirme toplantısı 25 Ekim Cuma günü İTO’da, TOGED’in düzenli aylık Meet Up buluşması ile birlikte yapılacak. Toplantıda geliştiricilere proje hakkında detaylı bilgi verilip, katılım süreçleri paylaşılacak ve akıllarındaki tüm sorular cevaplanacak. Tüm oyun sektörüne açık olan toplantıya İstanbul’da yerleşik, İTO üyesi olan tüm oyun ve oyun teknolojileri geliştirme şirketlerinin katılması şiddetle tavsiye ediliyor.

İTO'nun toplantıyla ilgili duyurusu işe şu şekilde:

"İstanbul Ticaret Odası olarak son 2 yılda ihracatını 2 katına çıkaran dijital oyun sektörü paydaşlarına yönelik kümelenme projesi başlatıyoruz. Ticaret Bakanlığı’nın %75 mali desteğiyle yürütülecek proje kapsamında ekosistemde yer alan firmalarımızın hedef pazarlarda rekabet güçlerini geliştirmek ve uluslararası networking etkinliklerinde yeni bağlantılar yakalamalarını sağlamak en önemli hedefler olarak belirlenmiştir."

Online başvuru formuna şuradan erişebilirsiniz. Söz konusu duyuruyu ise İTO'nun sayfasında görebilirsiniz.

 

 

 

YORUMLAR
SevişenBoğa
24 Ekim 2019 12:22

"Oyun mu oynuyorsun ne o çocuk musun," diyen salak arkadaşlar için ne yapmak lazım peki? Kendileri gitsin pijamaları giyip, çerez eşliğinde futbol izlesin. ;)

Decypher
SevişenBoğa
24 Ekim 2019 13:06

Duymazdan gelmek lazım :)

Decypher
Decypher
24 Ekim 2019 22:13

40'tan sonra oynuyorum, 60'tan sonra da oynayacağıma eminim :D

SevişenBoğa
Decypher
24 Ekim 2019 15:46

Umarım 60 yaşıma kadar oynarım. :P Onlar da gitsin 45'ten sonra kıraathanede memleket kurtarsın.


Parolamı Unuttum