James McAvoy Oblivion Bağımlılığından Diski Yakarak Kurtulmuş

Oblivion'ı cehenneme yollamak böyle bir şey

X-Men filmlerindeki genç profesör Xavier rolü başta olmak üzere çok sayıda dizi ve filmden tanıdığımız James McAvoy, son olarak 12 Minutes video oyununda Willem Dafoe ve Daisy Ridley ile birlikte seslendirme yapmıştı. McAvoy, 12 Minutes hakkında konuştuğu Forbes röportajında oyunculuk geçmişine ve Oblivion bağımlılığına da değinmiş.

Ünlü aktör 2006 yılında kendisini Oblivion'a öylesine kaptırmış ki Becoming Jane'nin çekimleri sırasında ciddi sorunlar yaşamaya başlamış.

"Normalde saat 22'de yatağa gitmem lazımdı, çünkü her sabah 6'da kalkıyordum. Çalışmam gereken sayfalarca diyalog vs vardı. Ama ben sabahın dördüne kadar Oblivion oynuyordum" diyor aktör.

Hatta bir ara akşam 20:00 gibi oyun oynamaya başlayıp 5:35'te bırakıyor, 10 dakika sonra gelen arabayla da çekimlerin yapılacağı mekana gidiyormuş. İşte bu noktada buna bir çözüm bulmak gerektiğine karar vermiş, oyunun diskini Xbox 360'dan çıkarmış ve ocağa koyup yakarak Oblivion'ı yok etmiş.

"Diski ocağın üzerine koydum ve kararıp biraz da erimesini izledim. O sırada 'işte bu, işimiz bitti, bir daha asla!' diye düşünüyordum" diyor McAvoy. Bu olaydan sonra neredeyse bir on yıl kadar oyunlardan ayrı kalmış, sonrasındaysa oğluyla birlikte FIFA, yakın zamanda da arkadaşlarıyla birlikte Warzone oynamaya başlamış.

Bağımlılıktan kurtulmak için disk yok etmek çok da alışılmadık bir durum değil aslında. Yıllar yıllar önce Championship Manager bağımlısı bir arkadaşıma da ben aynısını yapmış, oyun diskini kırmıştım. İlk etapta sinirlense de sonrasında teşekkür etmişti :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum