Jim Ryan, PS5'te Önceki Nesillerden Daha Fazla Exclusive Oyun Olacağını Söylüyor

Yatırımlar sessizce ilerliyor

Sony Interactive Entertainment CEO'su Jim Ryan, 'sessizce' yeni birinci parti oyunların yaratılmasına yatırımlar yaptıklarını ve PS5'in önceki PlayStation konsollarından çok daha fazla sayıda exclusive oyuna sahip olacağını söyledi.

Jim Ryan buna ek olarak geliştirme kabiliyetlerini artırmak için yeni stüdyo arayışında olduklarını da belirtmiş Nikkei'ye.

"Sessiz ama düzenli biçimde PlayStation için yüksek kaliteli oyunlara yatırım yapıyoruz ve PS5 neslinin öncekilere göre çok daha fazla sayıda exclusive oyuna sahip olmasını sağlayacağız" diyor Ryan. "Daha önce de birleşmeler ve satın almalar yaşadık, örneğin Insomniac Games gibi. Bu seçeneği de masada tutuyoruz." diyor Ryan.

Şu anda PS5 için yakın zamanda çıkacak olan exclusive oyunlar sadece iki tane. Bunların ilki Housemarque'nin Returnal'ı (30 Nisan), diğeri ise Insomniac'ın Ratchet & Clank: Rift Apart'ı (Haziran).

PS4'ün exclusive oyun sayısı (irili ufaklı olanları da hesaba katarsak) 67 taneydi. PS5 şu ana kadar exclusive oyun sayısı olarak oyuncuları tatmin etmekten çok uzak, Ryan'ın bu sözleri ne zaman gerçeğe dönüşmeye başlayacak, onu da zamanla göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum