Advertisement

John Carpenter, Harika Bir Dead Space Filmi Yapabileceğini Düşünüyor

Yaparım diyorsa yapar

Korku filmlerinin büyük ustası John Carpenter, sinemanın yanı sıra oyunlara da büyük bir ilgi duyuyormuş. Zaten Carpenter'ın kendi yarattığı karakterlerden Escape From New York'un ikonik karakteri Snake Plissken'in ilham kaynağı da Metal Gear'ın yüzü Solid Snake idi. Oyun filmlerinin adaptasyonları yakın dönemde çok daha fazla karşımıza çıkacak ve usta yönetmen John Carpenter da bu akımın bir parçası olabilir. AV Club'a konuşan büyük usta hayalindeki oyunu da açıkladı.

"Herhangi bir oyunu adapte etmeyi düşündünüz mü?" sorusuna "Sadece bir tane. Sanırım daha önce bahsetmiştim o oyun Dead Space. Gerçekten harika bir film olabilir ve ben bunu yapabilirim." cevabı tüm dünyadaki Dead Space hayranlarını heyecanlandırmayı başardı. Hele yakın zamanda ilk oyunun yeniden yapımının da oyuncularla buluşacağını düşünecek olursak Dead Space'in beyaz perde adaptasyonu için gerekli ortam hazırlanmış durumda.

Oyun serisinden herhangi bir favorisi olmadığını da söyleyen Carpenter, son oyunu bile çok sevdiğini ve hepsinden çok keyif aldığını açıkladı. "Oyunları oynarken korktunuz mu?" sorusu da yanıtsız kalmamış. Carpenter usta da benim gibi zıplayan şeylerden pek haz etmiyormuş. John Carpenter, "Yani zıplayarak karşıma çıkan ve karakterimi tehdit eden şeyleri sevmiyorum. Beni tehdit etmeyin, hayatta kalmak istiyorum. Çok fazla oyun sizi ölmekle cezalandırıyor. Fallout ile ilgili en sevdiğim şeylerden biri de bu. Sizi cezalandırmıyor. Zor bir görevde defalarca ölüp tekrar tekrar deneyebiliyorsunuz. Bunu seviyorum." açıklamasıyla da oyunlara bakış açısını anlatmış.

Fallout 76 da dahil olmak üzere çevrimiçi oyunlarda çok fazla saat harcayan John, ciddi ciddi bağımlı bir oyuncu çıktı. Kendisiyle bağ kurmak için gerekli tüm malzemeleri de vermiş oldu. Şu noktadan sonra artık Dead Space filmi çekilecekse benim tek adayım John Carpenter oldu. Filmin müziklerini de umuyorum ki kendisi besteleyecektir. Bakalım EA de oyun adaptasyonları kervanına atlayıp kendi markalarını oyunlaştırma serüvenine girişecek mi? 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum