John Romero, Quake Oynarken Öfkeyle Kırdığı Klavyesini Satıyor

Öfkeyi paraya dönüştürenler

John Romero özellikle de FPS oyunlarını sevenlerin yakinen tanıdığı bir isim. id Software'in kurucu ortağı, Wolfenstein 3D, Hexen, Doom, Doom II ve Quake gibi efsanelerin tasarımcısı. Kendisi hayatının bir döneminde kendi tasarladığı Quake oyunundaki bir çok oyunculu maç sırasında öfkesine engel olamayıp Mac klavyesini parçalamış bir isim. Daha doğrusu öyleymiş, biz e bunu Romero'nun yeni açık arttırması sayesinde öğrendik.

id Software, Doom serisinin başarısının ardından bugün bile adından övgüyle söz ettiren Quake'i geliştirmişti. İşte Quake'teki bir Deathmatch sırasında da John Romero yenilginin suçunu klavyede bulunca olanlar olmuş. İşin ilginç kısmı Romero'nun bu klavyeyi atmayarak yıllarca saklamış olması, demek ki daha o günlerden "ileride değerlenir bu" diye düşünmüş olsa gerek.

Romero, klavyeyi eBay'de açık arttırmaya çıkardı. Oyun oynarken öfkesini genellikle etrafındaki cansız objelere yönlendiriyormuş ama klavye "Deathmatch için kritik önem taşıdığı için" normalde bu öfke nöbetlerinden kurtuluyormuş. Ama demek ki bir noktada Romero öyle sinirlenmiş ki klavye falan dinlememiş. Artık nasıl yumrukladıysa bazı tuşlar soketlerinden fırlamış, sonra da tutup ikiye katlamış klavyeyi :)

Romero "parçaladığım son klavye kendisine video oyun müzesinde yer bulmuştu. Eğer bunu isterseniz, sizin için imzalayabilirim de" diyor. Açık arttırmaya aramızdan katılan olacağını pek sanmam, ama yine de fiyatı takip etmek isterseniz diye eBay linkini de şuraya bırakayım. Şimdilik 250$'da, ama bu fiyatın üstüne çıkacağına kesin gözüyle bakıyorum.

YORUMLAR
Mert
19 Ocak 2021 19:39

"...demek ki daha o günlerden 'ileride değerlenir bu' diye düşünmüş olsa gerek.". Romero da bizden

doksanlariozleyenadam
19 Ocak 2021 17:15

Corona John abiyi de vurmuş

allalla
19 Ocak 2021 13:47

'bu klavye sizi k*altağı yapacak!'

j. Romero

Decypher
allalla
19 Ocak 2021 15:55

Haha cuk oturmuş bir yorum oldu bu :)


Parolamı Unuttum