Advertisement

Joker 2 Filmi Sanılandan Daha Yakın Olabilir

Yeni WB dönemine Todd Phillips imzası

2019 yılında vizyona giren Joker filmi hem eleştirel hem de gişe anlamında DC'nin son yıllarda yüzünü en çok güldüren film olmuştu. Başrolünde Joaquin Phoenix'in yer aldığı ve Todd Phillips'in yönetmenliğini üstlendiği Joker, DC külliyatının en ikonik kötü adamına farklı bir açıdan yaklaşmış ve bir çizgi roman uyarlamasından çok işin psikolojik kısmını ön planda tutmuştu. Bu hoş yapısı filmin gişede 1 milyar dolar barajını geçmesini sağlamıştı. Doğal olarak bu veri DC/WB ortaklığını kıpır kıpır etmeye yetti. 

Yaklaşık üç senedir ortada Joker'in devam filmiyle ilgili söylentiler var ve bu sefer işler biraz daha ciddi gibi gözüküyor. Çeşitli kaynaklardan gelen haberlere göre yeni Warner CEO'su David Zaslav, yönetmen Todd Phillips ile oldukça geniş çaplı bir işbirliği düşünüyormuş. Bu işbirliği içerisinde sadece Joker'in devam filmi değil DC filmler içerisinde de daha büyük bir rol varmış. Todd Usta sadece yönetmen olarak değil DCEU'nun geleceği konusunda bir danışman olarak da görev alabilir. 

Sadece 55 milyon dolarlık bir bütçeyle devasa bir gelir elde eden Joker'in devam filmi için ise ikna edilmesi gereken asıl isim Joaquin Phoenix. Geçtiğimiz dönemde Joker'e geri dönüşüyle ilgili "Bu elemanla ilgili yapabileceğimiz bazı şeyler var ve daha ilerisini keşfedebiliriz. Ancak yapacak mıyız? Açıkçası ben de bilmiyorum." demişti. 

WB içerisinde yeni bir dönemin başlaması DCEU için de yeni bir yapılandırma anlamına geliyor olabilir. Joker'in devam filmi muhtemelen ilki kadar etkileyici olmayacaktır ama Todd Phillips ile birlikte şekillenecek bir DCEU bütün kahramanlara epey farklı bir perspektif getirebilir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum