Joker'in Dövmelerinin Sırrı Çözüldü

Birinci ağızdan açıklama

Jared Leto'nun Joker olarak ilk fotoğrafı yayımlandığından beri süre gelen tartışmaları elbette görmüşsünüzdür. Bu ne biçim Joker, neden dövmeleri var gibi sorular uzun süre sosyal medyada yer almıştı.

Suicide Squad'ın vizyona girmesi ile Joker görücüye çıktı ve beğenildi. Yönetmen David Ayer Joker'in dövmeleri hakkında en çok merak edilen soruyu yanıtladı. Neden alnının ortasında "damaged" yazıyor? Joker'in Robin'i (Jason Todd) öldürmesinden sonra Batman, Joker'i yakalayıp Arkham'a götürene kadar dövmüş. Gerçek anlamda ağzını yüzünü kırmış. Joker'in dişlerindeki metal plakalar bunu gösteriyormuş. Alnına yazdığı "damaged" yani hasar görmüş yazısı da Batman'e bir mesajmış. Joker'e göre Batman onu dövmeden önce kendisi çok yakışıklıymış ve Batman onu dövdükten sonra güzelliğini bozmuş, kalıcı yaralar açmış. Bu sebepten dolayı da alnına "damaged" yazarak Batman'i her gördüğünde ona kendisini kontrol edemediği anları ve Robin'in ölümünü hatırlatmak için bu dövmeyi yaptırmış. Vücudunun geri kalanındaki dövmeler ise belirsizliğini şimdilik koruyor.

Daha önce çizgi romanda dövmeli Joker görmüştük, takip edenler için çok büyük bir sürpriz değildi. Bana kalırsa güzel yazılmış bir hikaye, tam olarak Joker'in yapacağı bir şey. 

Suicide Squad incelememizi izlemeyi unutmayın.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum