Joker'e Dönüşmek, Joaquin Phoenix'i Delirtmeye Başlamış

Aman dikkat

Todd Phillips'in yazıp yönettiği Joker filminin ilk gösterimi geçtiğimiz günlerde Venedik Film Festivali sırasında yapıldı. Filmden gelen ilk yorumlar oldukça olumlu ve filmin bir başyapıt olabileceği şimdiden konuşuluyor. Filmde Arthur Fleck/Joker karakterini canlandıran Joaquin Phoenix'in muhteşem oyunculuğu da büyük övgü almış durumda. 

Ancak Joker karakteri her aktör için oldukça zorlu bir iş. Joker'i başarıyla oynayabilmek için, onu yaşayabilmek gerekiyor. Joker'i yaşadığınız zaman ise akıl sağlığınız tehlikeye giriyor. Daha önce The Dark Knight filminde ki Joker performansıyla büyük beğeni toplamış rahmetli Heath Ledger'ın yaşadıkları halen sıcak.


The Hollywood Reporter'a konuşan Phoenix, "Bir süre sonra sizin psikolojinizi etkilemeye başlıyor, delirmeye başlıyorsunuz. Çekimler boyunca O'nun  karakterinden başka bir kısım keşfediyormuş gibi hissettim. Bu son güne kadar böyleydi. Bu onun mutluluğu arama mücadelesiydi ve ben de kendimi buna bağlı hissettim. Oradaki sıcaklık ve duygu yoğunluğu beni gerçekten etkiledi. Joker, bana çok fazla şey ifade ediyor. Çekimlerin ilk iki haftasındaki anlamıyla sonundaki anlamı çok farklı. Sürekli evrim geçiriyordu. Ben hayatım boyunca böyle bir şeyi tecrübe etmemiştim. Bu tahmin edebileceğinizden çok daha fazla belirsizlik barındırıyor. Böylesi çok daha heyecan vericiydi." şeklinde konuşmuş.

Meşhur Joker gülüşü hakkında da konuşan başarılı aktör, "Joker'in ikonik gülüşü ise neredeyse acı vericiydi. Bence Joker'in bir parçası ortaya çıkmak için çabalıyor. Bunu yapacak yeni bir yol arıyor. Daha önce böyle bir şey yapabileceğimi düşünmezdim. Bu gülüş için çok sefer kendi başıma denemeler yaptım ve Todd'a gidip gülüşümü izlemesini istedik. Böylelikle başka birisinin karşısında da bunu yapabileceğimi gördüm. Bu durum gerçekten rahatsız ediciydi ve benden uzun bir zaman aldı." dedi.

Joaquin Phoenix'in yanı sıra Robert De Niro, Zazie Beetz, Bill Camp, Frances Conroy gibi isimleri de kadrosunda barındıran Joker, 4 Ekim'de vizyona girecek. 

YORUMLAR
Ghost AssassiN
2 Eylül 2019 14:22

Düşünsenize adam çekimlerinden sonuna yakın rolden çıkamıyor hatta kendini Joker rolüne o kadar kaptırmış ki dayanamayıp çekim yaptıkları yerin her yerine bomba yerleştirmiş! :D 

Parolamı Unuttum