Joker'in Başarısı Venom 2'nin 18+ Olmasını Sağlayabilir

Domino etkisi

DC/Warner Bros ortaklığının son filmi Joker hem gişeyi hem de yorumları kasıp kavurdu. Filmin bu büyük başarısı diğer firmaları da 18+ film yapmak konusunda gaza getirmiş durumda. Aslında daha önce Deadpool ve Logan gibi oldukça başarılı 18+ çizgi roman uyarlamaları izlemiştik ama Joker'in gişede de 1 milyar dolar barajını geçmesi bu alanda yeni bir rekor olarak karşımıza çıktı.

Sony tarafından çekilen ve 2018 yılında vizyona giren Venom filmi de gişede oldukça başarılı bir performans sergilemiş, ancak hayranlar ve eleştirmenler tarafından hiç beğenilmemişti. Şimdi Sony, yeni yarattığı evren için Venom 2'ye hazırlanıyor ve bu film için yeni fikirleri var. Filmin yapımcılarından Matt Tolmach yaptığı açıklamada yeni filmin 18+ olabileceğini açıkladı.

CinemaBlend'e konuşan Tolmach, "Bence her zaman bu ihtimali düşünmek zorundasınız. Şimdi bu sistemin işe yaradığını görüyoruz. Bunu söylemek bizim filmimizin başarısız olduğu anlamına gelmiyor, bizim filmimiz de oldukça başarılıydı. Bizim bu dünya içerisinde bir yerimiz var ve insanlar birden dönüp her şeyi yaş sınırına bağlayacak değiller. Bence Joker'in bize anlatmak istediği bu yolla da başarılı olunabileceğiydi. Deadpool bunu biraz eşeledi ve Logan bu konuda oldukça başarılı oldu. Bu zamana kadar bu yöntem tamamen yasaklı gibi gözüküyordu. Bence 18+ filmler dünyasının en güzel özelliği çok büyük bir kitle tarafından kabul edilmesi. Bu da size bu tarzda hikaye anlatmak konusunda daha fazla fırsat sağlıyor." dedi. 

Joker elbette çok büyük bir başarıya imza attı ama Hollywood insanları olaylara biraz yanlış yerden bakıyor gibi. Çünkü Joker'in bu kadar başarılı olması tamamen 18+ olmasıyla alakalı değildi. Karakterin zaten oldukça popüler ve cezbedici olması ve yapılan başarılı reklam çalışmaları bu gişe rekorunun önünü açmış oldu. Film de başarılı olunca sektörde yeni bir akım doğmuş oldu.

Venom 2'de Carnage'ı göreceğimizi de düşününce zaten bu filmin 18+ olmaması çok büyük bir saçmalık olurdu diye düşünüyorum. Joker'in etkisi olsun ya da olmasın Venom 2 bir şekilde R-Rated olarak çıkmalıydı. Tabii bu konuda halen resmi bir açıklama yapılmış değil ama Tolmach'ın açıklamaları beni biraz rahatlattı.

Film son olarak Irishman'de de izlediğimiz Stephen Graham'ı da belli olmayan bir rol için kadrosuna kattı. Bakalım Andy Serkis'in yöneteceği ve 2 Ekim 2020'de vizyona girecek olan Venom 2, gerçekten 18+ olarak karşımıza çıkacak mı? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum