Jon Favreau, The Mandalorian Dizisi Hakkında Konuştu

Star Wars'a yeni bir bakış açısı

Disney, elinde bulundurduğu markalardan yeni yayın servisi Disney+ için diziler yapmaya başladı. Çeşitli Marvel ve Star Wars dizileri, servis açıldıktan sonra yayınlanmaya başlayacak. Bu dizilerden bir tanesi de Jon Favreau'nun başında olduğu The Mandalorian dizisi. 

Jon Favreau, dizinin Star Wars evrenini daha karanlık ve derin yerlerinde geçeceğini, Star Wars'a yeni bir bakış açısı katacağını belirtti. Return of the Jedi ile The Force Awakens arasında geçecek olan dizi için "Star Wars'ın daha karanlık tarafına bakma fikrini seviyorum" diyen Favreau, diziyle ilgili umutları yeşertti. 


The Hollywood Reporter'a konuşan başarılı yapımcı, "Her film bir bulmacadır ve bir hikaye anlatıcı olarak eğer gerçek bir çevreye giderseniz kendinize bir özgürlük alanı bulursunuz. Bu durum sizi ve insan doğasını etkiler. Lawrence of Arabia filmine bakacak olursanız o filmin çekim yerinin filmi ne kadar etkilediğini göreceksiniz, eğer film Calabasas'da çekilseydi çok farklı olabilirdi. Benim çalışmalara ve anlattığım hikayelere bakışım teknolojinin bana verdiği imkanlarla sınırlı. Yani elimdeki bu malzemelerle size bir Episode 9 yapamayacağım." diyerek çekim lokasyonlarının öneminden bahsetti. 

Yeni dizide Star Wars'a farklı bir bakış katacağını da belirten Favreau, "Eğer farkettiyseniz, The Mandalorian'da ana karakterin orijinal üçlemeye benzer boyutlarda bir uzay gemisi var. Benim yapmaya çalıştığım orijinal üçlemeden ziyade ilk filmin estetik algısını yeniden yaratmak. Hatta sadece ilk film değil, ilk filmin ilk sahnesi. Tatooine'de olmak nasıl bir şeydi? O "cantina"ya gitmek nasıldı? Bu beni çocukluğumdan beri etkileyen bir şey. Ben Star Wars'ın daha karanlık, daha çıglın yanını seviyorum. Star Wars'ın Mad Max tarafını seviyorum." dedi. 

Episode 6 ile 7 arasındaki büyük boşlukta geçecek olan dizi özellikle geçtiği dönem itibariyle büyük bir ilgi topluyor. Diziyle ilgili ilk görüntüleri Nisan ayında yapılan Star Wars kutlamalarında göstermişlerdi, ancak bunlar internete sızmamıştı. Pedro Pascal'ın başrolünde yer alacağı dizinin ilk fragmanının önümüzdeki haftaya kadar yayınlanması bekleniyor. Dizinin yayın tarihi ise Disney+'nın çıkış tarihiyle aynı, 12 Kasım 2019. 

YORUMLAR
MSelm
22 Ağustos 2019 16:57

Çıkışından önce GreedFall incelemesi yayınlanır mı sitede ? Companion videosundan sonra iyice gaza geldim.

Parolamı Unuttum