Journey'in Ruhani Devam Oyunu Geliyor: Sky

Romantik bir sosyal macera oyunu geliyor

Özellikle de PlayStation'a özel olarak geliştirdiği Journey ile tanınan thatgamecompany nihayet yeni oyununu duyurdu. Journey'in izinden giden bu yeni oyunun ismi Sky ve oyun ilk olarak Apple cihazlarına özel olarak çıkacak. Yani konsollara ve PC'ye çıkmadan önce oyunu iPhone, iPad ve Apple TV kullanıcıları oynayacak.

Yanlış okumadınız: Konsollara ve PC'ye dedim. Firma önceki oyunlarını PlayStation'a özel olarak geliştiriyordu ama Sky'ın mümkün olduğunca çok oyuncuya ulaşmasını istedikleri için oyun çok platformlu olarak geliştiriliyor. Zaten "sosyal macera oyunu" olarak adlandırılan bir oyunun daha geniş kitlelere ulaşması gayet de mantıklı geliyor kulağa.

Duyuruyu yapan Jenova Chen stüdyonun oyunları bir sanat dalı olarak gördüğünü ve Sky'ın da oyuncuları tek başlarına değil de birlikte oynamaya teşvik etmesini umduklarını söyledi. Sky oyuncuların gizemli bir dünyada bulutların arasında uçarak dolaşacakları, romantik bir sosyal macera olarak tanımlanıyor. Kontroller basit ve yenilikçi olacak ve her yetenek seviyesindeki oyunculara hitap edecekmiş. Zaten oyunun Apple TV için de yayınlanacağını düşünürsek her şeyin kumandada tek parmak kullanılarak halledilebileceğini öğrenmek çok da şaşırtıcı olmadı.

Oyunda aydınlık ve karanlık temaları son derece önemli olacak. Oyuncular Işığın Çocuğu rolünde en ihtiyaç duyulan yerlere aydınlığı götürmeye çalışacaklar ve bunu hep birlikte çalışarak yapacaklar.

Nasıl Journey'i anlatmak kolay iş değilse görünüşe göre Sky'ı anlatmak da aynı şekilde zor. Belki aşağıdaki tadımlık fragman size oyun hakkında daha somut bir bilgi verebilir:

 
YORUMLAR
Parolamı Unuttum