Kanlı Canlı Bir Red Kit Dizisi Geliyor!

Lucky Luke'un şansı bakalım dizide de yaver gidecek mi?

Ülkemizde Red Kit olarak bilinen Lucky Luke hem çizgi filmi hem de çizgi romanlarıyla popüler kültürün gerçek bir efsanesi. Daha önce kanlı canlı bir şekilde film olarak uyarlanan Red Kit bu kez şansını dizi olarak denemeye hazırlanıyor. Variety'nin haberine göre Federation Entertainment yeni bir aksiyon/komedi dizisinin hem yapımcılığını hem de geliştiriciliğini üstlenecek. 

Daha önce 2009 yılında vizyona giren Lucky Luke filminde Billy the Kid'i canlandıran Fransız oyuncu Michael Youn projede yapımcı ve yönetmen olarak görev alacak. Fransız yapım şirketi Un pour Tous ile ortak çalışacak olan Federation, Red Kit etrafında şekillenecek olan dizide Vahşi Batı'nın silahşörlerine klasik Western filmlerini parodileri şeklinde de konu alacak. Belçikalı sanatçı Maurice De Bevere tarafından 1946 yaratılan Lucky Luke bünyesinde Daltonlar, Düldül ve Rintintin gibi eşsiz karakterleri de barındırıyor.

Ülkemizde de hem çizgi romanları hem de çizgi filmleriyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Red Kit bu zamana kadar çıkan işler arasında en özgün Türkçe çeviriye sahip olan işlerden birisiydi. Usta kaligraf Ferdi Sayışman tarafından verilen bu isim daha sonrasında bir efsane haline gelmeyi başardı. Eğer bu yeni dizi başarılı olursa umarım bize özel Red Kit jargonuyla izleme şansına da erişebiliriz. Dizinin yayın tarihi ise henüz belli değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum