Karantina Steam'e Yaradı, Eş Zamanlı Kullanıcı Sayısı 20 Milyonu Aştı

Kendi rekorunu kırdı

Corona virüs salgınının oyun dünyasına yaptığı negatif etkiyi birkaç gündür sizler ile paylaşıyoruz. Önemli etkinlikler ardı ardına ertelenirken pek çok yapımcı firma da ofislerini kapatarak sosyal etkileşimi en aza indirmeye çalışıyor. Öte yandan bu "uzaklaşmanın", oyun evrenine ilginç bir etkisi daha oldu.

Karantinanın ve insanların sosyal izolasyonu tercih etmesi, Valve'ın dijital oyun platformu Steam'in işine geldi. Dün akşam saatlerinde tam 20.313.451 eş zamanlı kullanıcıya ev sahipliği yapan platform, rekorunu tekrar kırmayı başardı. SteamDB'nin verilerine göre bu oyuncuların 6.2 milyonu da çeşitli oyunlara bölünmüş.

CS:GO'nun zirve yükselişi devam ederken dün gece itibariyle 1 milyon eşzamanlı oyuncu rakamını aşmayı başarmış durumda. Call of Duty: Warzone'un daha dördüncü günden 15 milyon oyuncuya ev sahipliği yapmaya başladığını da sabah sizlerle paylaşmıştık.

Bu izolasyonun oyun dünyasına yapacağı etkinin bir süre daha sürmesi bekleniyor. Fortnite bir süredir düşüş yaşıyor olsa da karantina ile birlikte yükselişe geçebilir. Satırları yazdığım esnada ise CS:GO üzerinde tam yarım milyon oyuncu eşzamanlı olarak oyun oynuyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum