Kevin Feige Sessizliğini Bozdu Ve Martin Scorsese'ye Cevap Verdi

Marvel vs Scorsese

Usta yönetmen Martin Scorsese, "Marvel filmleri sinema değil." dedikten sonra Hollywood'da küçük çaplı bir demeç savaşı başladı. Bazı oyuncular ve yönetmenler Scorsese'ye destek verirken hayatının bir döneminde Marvel Sinematik Evreni içerisinde görev almış herkes usta yönetmene karşı tepki vermeye başladı. Sonunda Marvel Stüdyoları patronu Kevin Feige de Scorsese'ye cevap verme ihtiyacı duymuş.

The Hollywood Reporter'a konuşan Feige, yaptıkları filmlerin salonlarda kalabalık kitleler tarafından izlendiğini vurgularken, Scorsese'nin "Risk almıyorlar." sözlerine de şiddetle karşı çıkmış. Feige'in kendi markasını savunması normal ama Scorsese'ye karşı yapılan bu karalama kampanyası benim hoşuma gitmiyor. 


"Bence söyledikleri doğru değil. Bana göre Scorsese'nin yaptığı açıklamalar biraz talihsiz olmuş. Ben ve bu filmlerde çalışan herkes sinemayı seviyor, filmleri seviyor, sinemaya gitmeyi de seviyor. Biz filmleri sinema salonunda insanlarla birlikte izleyip, bunu deneyimlemeyi seviyoruz. Bence bu bizim başarımızın eğlenceli kısmı ve bunu kullanırken farklı yerlere gidip risk alıyoruz. Herkesin farklı bir sinema tanımı var, herkesin farklı bir sanat tanımı var ve herkesin farklı bir risk tanımı var. Bazı insanlar bunun sinema olmadığını düşünebilir. Bu onların kendi fikridir. Herkes bu fikre yanıt vermekte de özgürdür. Gelecekte olacakları merak ediyorum ama biz bu filmleri yapmaya devam edeceğiz." diyen Feige, Scorsese'yi isim vermeden eleştirmeyi de ihmal etmemiş.

Marvel Sinematik Evren, yoluna dolu dizgin devam edecek orası bir gerçek. Neyin sinema, neyin sinema olmadığı ise Hollywood'un gündemini bir süre daha meşgul edecek gibi gözüküyor. Disney'in sektördeki hakimiyeti ve cazibesi de oradaki çoğu insanı Marvel lehine konuşmaya yönlendiriyor. Bakalım MCU'ya karşı gelen sıradaki "şanslı" kişi kim olacak? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum