Kojima Productions, Kojima'nın MGS V Bütçesini Gizlice Kullandığı İddiasını Yalanladı

Çamur at, izi kalsın

Geçtiğimiz gün Fransız Gameblog sitesi Kojima'yla ilgili bir makale yayınladı ve Hideo Kojima'nın MGS V için kendisine ayrılan bütçenin bir kısmını gizlice P.T.'yi geliştirmek için kullandığını iddia etti.

Sitenin iddialarına göre Kojima içerisindeki ufak bir ekip gizlice Silent Hills P.T.'yi geliştirmekteydi ve Konami'deki kimsenin bundan haberi yoktu. Site daha da ileri giderek Hideo Kojima'nın bu oyunu geliştirmek için MGS V'in bütçesinden faydalandığını bile yazdı. Hatta Kojima o dönemler P.T.'yi PSN üzerinden yayınlamak için bir paravan şirket kurmak adına Sony ile birlikte çalışmış ve Konami'dekilerin de bundan haberi yokmuş. Hatta Kojima'nın Konami'den kovulma sebebi de buymuş.

Bunlar son derece ciddi ve bazıları daha önce duymadığımız türden iddialar. Normalde Kojima Productions söylentilere veya iddialara cevap veren bir stüdyo değil, yorum yapmıyorlar. Ancak bu sefer iddiaların karalayıcı niteliğinden ötürü duruşlarını değiştirerek Kojima Productions'ın resmi Twitter hesabından açıklama yayınladlar:

"KOJIMA PRODUCTIONS normalde söylenti veya spekülasyonlar üzerine yorum yapmaz, ancak Gameblog sitesinde yayınlanan makale kati suretle yanlıştır" deniyor açıklamada.

Ancak Kojima Productions makalenin tümü için mi bunu söylüyor, yoksa sadece belli iddialar için mi, o kısmı belli değil. Sonuçta yazıda birden çok iddia mevcut. En azından Kojima'nın gizlice MGS V bütçesini kendi oyununa aktardığı kısmı inandırıcı gelmemişti, belki önümüzdeki günlerde daha detaylı açıklama yaparlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum