Konami'den Mobil Özrü

Ben sana konsol için oyun yapamazsın demedim...

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Konami'nin ev konsollarından uzaklaşarak mobil platformlara yöneleceği ayyuka çıkmıştı.

Konami yönetim kurulu başkanı Hideki Hayakawa konuyla ilgili Japon iş yayın organı Nikkei'ye konuştu. Akabinde de Nikkei röportajının özeti Konami'den yazılı bir açıklama olarak paylaşıldı.

Konami'nin açıklamasından satırbaşları şöyle:

Mobil platforma yöneleceğimiz haberleri içerik eksikliğindan kaynaklı olarak yanlış algılanmıştır. Oyun camiası, basın, ortaklarımız ve hayranlarımız doğal olarak tedirgin oldular, onlardan özür diliyoruz.

Konami; mobil cihazların yanında ev konsolları, arcade üniteleri gibi birçok platform üzerindeki desteğine devam edecek ve zamanla değişen taleplere ayak uyduracak.

Yaşanan gelişmeler şirket içerisindeki sistem değişimiyle ilgili. Dijital eğlence endüstrisinde sürekli değişen oyun dizaynları ve platformlarla birlikte pazar ve trendlere uyum sağlamak için daha dinamik ve odaklı bir yapıya geçtik.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain yönetmeni Hideo Kojima ve ekibi yeni şirket sistemi içerisinde sıkı çalışmaya devam ediyorlar. Oyun 1 Eylül'de çıkacak.

Tüm dünyada sayısız seveni olan Metal Gear ve Silent Hill oyunları bizim için çok önemli. İlk oyunlarından beri yıllardır onlara gözümüz gibi baktık. Henüz yeni bir proje duyurmaya hazır olmasak da bu serilere yeni oyunlar yapacağız.

Röportajın tercümesinde Hayakawa, Konami'nin birinci önceliklerinin mobil platformlar olduğunu ve özellikle Japonya'daki mobil pazarına odaklanacaklarını söylüyor. Bu ifadeler yazılı açıklamada yok. Röportajın İngilizce çevirisi için buraya, Konami'nin açıklaması için buraya göz atabilirsiniz.

The Phantom Pain sağ salim çıkmadan sana fazla yüklenmek istemiyorum ama oyunculara ihanet ettin Konami. Çirkin bir süreçte Kojima efsanesiyle yollarını ayırman, dört gözle beklenen Silent Hills'ı iptal etmen ve hatta P.T.'yi yayından kaldırman son yıllarda gördüğümüz en üzücü oyun haberleri oldular. Bu saatten sonra oyuncuların gönlünü alabilir misin, bilmiyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum