Kreatif Direktörü Dune: Awakening'den Yeni Detaylar Paylaştı

Oyun alternatif bir tarihi anlatacak

Funcom'un açık dünyada hayatta kalmaya dayalı DVO'su Dune: Awakening binlerce oyuncuları oyuncuyu Arrakis topraklarına bırakacak. Yayınlanmış olan sinematik fragmanda çöl gezegenini ve kum solucanlarını görmüş olsak da oyuna dair şimdiye kadar çok da fazla detay paylaşılmadı aslında. PCGamer geçtiğimiz günlerde Dune: Awakening'in kreatif direktörü Joel BYlos ile bir röportaj yaparak oyunun Dune evrenindeki yerini ve geçtiği dönemi mercek altına almış.

Dune: Awakening, 2021 tarihli Dune filmindeki olayların sekiz yıl sonrasında 10199 AG yılında geçiyor. Ancak DVO özelinde bakacak olursak olaylar kitaplar veya filmdekilerle tam olarak aynı gelişmeyecek.

Bylos, "Kitaplara benziyor, ancak alternatif bir tarihi, 'ya şöyle olsaydı' sorusunu işliyoruz" diyor. "Herbert ailesi ve Legendary Pictures ile yakından çalıştık ve bir nokta bulduk, tek bir nokta ve bu çakıl taşı bir heyelan başlattı."

Bylos hikayenin hangi noktasında değişiklik yaptıklarını ve bunun nasıl bir alternatif tarih yarattığını söylemiyor ama bu sayede normalde hikaye akışı içinde erkenden ölmüş olan karakterlerle bile etkileşim kurabileceğiz.

"Eğer filmi izlediyseniz oradaki karakterlerin çoğunun oyunun hikayesinde de varolmasını bekleyebilirsiniz. Çok net bir örnek verebilirim. Duke Leto hayatta. Oyunda Duke Leto ile karşılaşacaksınız." diyor Bylos.

Orijinal hikayede Duke Leto Atreides'in ömrü o kadar da uzun olmuyordu, hele ki 10199 AG yılını göremediği kesin. Ama Leto'nun hayatta oluşu da Atreides hanesi için bir şeyleri değiştirmiş olmalı. Nelerin değiştiğini anca oyun çıktığında öğrenebileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum