Kripto Tabanlı Untamed Isles Kepenkleri İndirdi

Büyük kripto çöküşü oyunları vurdu

NFT'ler ya da kripto para birimlerinin oyun dünyasındaki yeri, son yıllarda pek çok tartışmanın konusu olmuş durumda. Fakat tartışmaların sonucu ne olursa olsun bu tarz girişimleri deneyen yapımcılar oluyor. İşte Untamed Isles isimli "canavar evcilleştirebildiğiniz" MMORPG de bu tip oyunlardan biri olmuştu.

Hayatına bir Kickstarter projesi olarak başlayan Untamed Isles, hızlıca istediği parayı toplayıp gelişim sürecini tamamlamıştı. Döneminde beklediği desteğin tam dört katını alarak 527.000 dolar toplayan oyun, her şeyden öte "play to earn" modeli ile dikkat çekmişti. Yani hem oyun oynayacak, hem de para kazanacaktınız.

Bu konu için Direwolf ile el sıkışan geliştirici, oyun içerisindeki eşyaların "tokenize" edilmesine izin verecekti. Yani elinizdeki eşyaları gerçek kripto para karşılığında satabilecek, aynı birimler ile çeşitli ödemeler yapabilecek ve oyun içerisinden eşyalar alabilecektiniz. Kağıt üstünde olağanüstü duran bu girişim, aynı zamanda oyunun çöküşüne neden olmuş durumda.

Büyük kripto çöküşü ile birlikte elindeki kaynakları tükettiğini açıklayan Phat Loot Studios ekibi, Steam üzerinden yaptıkları açıklama ile oyunun fişini çektiklerini doğruladı. 2020 yılından beri oyun üzerinde çalışan ekip, bu süreçte ekonomik durumların ciddi anlamda değiştiğini paylaşarak oyunu geliştirmeyi sürdüremeyeceklerini paylaştı.

İşin daha da kötü yanı ise, Kickstarter bağışçılarının paralarını geri alamayacak oluşu. Kripto ekonomisinin çöküşü ile birlikte büyük yara alan oyun, bağışçılarına dahi geri ödeme yapamayacak...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum