Larian, Baldur's Gate 3 DLC'sine Yeşil Işık Yaktı

Yüksek level D&D keyfi

Larian Studio'nun ürün müdürü Tom Butler, Baldur's Gate 3'ün çıkış sonrası genişlemeler ile ilgili planlarına dair IGN'nin sorusuna verdiği cevapta ekip olarak bu hit RPG ile ilgili "daha fazla şey yapmak" istediklerini ama planlarının şimdilik belirsiz olduğunu söyledi.

"Bir süre daha oyunu yamalamaya devam edecek, sonra da hepimiz bir tatil yapacağız, sonrasında ise neler yapacağımıza karar vereceğiz" diyor Butler. Yıllardır aktif biçimde geliştirilen Baldur's Gate 3 ekibinin iyi bir tatili hak ettiğine hiç şüphe yok. "Ama şimdilik sadece aramızda tartışıyoruz. Daha fazlasını yapmak istiyoruz. Sadece henüz ne olduğunu bilmiyoruz"

Larian CEO'su Swen Vincke de ekibin henüz bir genişleme paketine başlamadığını söylemişti.

Baldur's Gate 3'te level sınırımız 12. Yeni bir genişlemede haliyle oyuncular daha yüksek levellere ulaşmak isteyecek, bu da oldukça güçlü yeni yetenekler ve neredeyse tanrısal güçler anlamına geliyor. Vincke de böylesine yüksek levelli maceraları farklı biçimde ele almak gerektiğini söylemiş, bunun normal bir genişleme paketine göre çok daha fazla zaman alacak bir iş olduğunu vurgulamıştı. "Birçok D&D macerasının 12 levelin altında kalmasının sebebi budur. Kulağa hoş, kolay genişleme malzemesi gibi gelse de bir kez düşünmeye başladığınızda bunun hiç de hayal ettiğiniz kadar kolay olmayacağının farkına varıyorsunuz."

Yine de Larian'ın Baldur's Gate 3 için genişleme paketi fikrine kapıyı kapamamış olması güzel bir şey, bunun da altından başarıyla kalkabileceklerine hepimiz eminiz ne de olsa.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum