Last Of Us Ve Days Gone Çalışanlarından Yeni Bir NFT Oyunu Geliyor

Küresel ısınmadan bile NFT çıkıyor

Kripto dünyası büyük bir hızla yayılmaya devam ediyor. Dijital dünyanın en büyük alanı olan oyunlar da doğal olarak kriptodan nasibini almaya başladı. NFT Oyun tabiri bir süredir hayatımızda var ve yakın gelecekte çok daha büyük kapsamlı NFT Oyunlar göreceğğiz. Bunlardan bir yenisi ise PlayStation emektarlarından geliyor. Daha önce The Last of Us ve Uncharted gibi oyunların görsel sanatlar kısmının başında yer alan Michael Mumbauer ve Days Gone'ın senaristi Josh Garvin güçlerini birleştirerek Liithos isimli bir stüdyo kurdu.

Liithos'un ilk oyunu olacak olan Ashfall ise bir NFT Oyunu olacak. "Dünyanın ilk gerçek WEB 3.0 AAA oyunu" olarak tanımlanan Ashfall, bilgisayar, konsollar ve Hedera Network üzerinden oynanabilir olacak. Josh Garvin'in senaryosunu yazıp, yönetmenliğini yapacağı Ashfall'ın oyun tanımı ise şu şekilde;

"Ashfall'da oyuncular küresel ısınmadan arda kalan bir dünyada hayatta kalmak için mücadele edecek. Patlamış bir volkan olan Ring-of-Fire gizemli bir şekilde yıkıcı enerji alanları oluşturuyor. Hikayenin başlangıcında tek kişilik bir maceraya tanıklık edeceğiz sonrasında bu serüven çok oyunculu PVP ve PVE bir sinematik dünyaya evrilecek. Oyuncular oyunu oynarken Hedera Network'ü kullanmayı tercih edip burada keşif yapma imkanı bulabilecekler. Ayrıca oyuncular bir alım/satım ve ticaret tecrübesi de yaşayabilecekler.  Ashfall şu an için efsanevi çizgi roman yaratıcıları, sanatçıları ve influencerları ile ortaklık yapıyor. Hikayemiz John Garvin'in yazdığı bir dijital çizgi roman ile başlayacak. Kapak görseli ise DC Comics'ten Brett Booth tarafından çizilecek."

Özellikle Josh Garvin'in öne çıktığı bu yeni projede vaat edilen en önemli değişim "devrismsel bir oynanış ve tüm medyada keşfedilecek bir dünya" vurgusu. Diğer NFT oyunlarını bir kargo şirketine benzeten Mumbauer ise kendi oyunlarında çok daha derin anlam olacağının altını çizdi. Oyunculara zaten sevdikleri işi yaparak bir yol yaratma fırsatı sunduklarını belirten Michael Mumbauer projeden oldukça umutlu. Küresel ısınmadan bile NFT çıktığı şu günlerde hayatın bize daha başka hangi ironileri getireceğini merakla bekliyoruz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum