League Of Legends, 8 Milyon Eşzamanlı Oyuncu Sayısına Ulaştı

Hani MOBA bitmişti?

İnanması oldukça güç olsa da birkaç hafta sonra League of Legends tam 10 yaşına basmış olacak. LoL'ün, yıllardır oyun dünyasının bir parçası olmasını kutlamak adına Riot Games'den önemli bir açıklama geldi. Popüler MOBA'nın günlük 8 milyon eşzamanlı oyuncuya ev sahipliği yaptığını açıklayan firma, bu rakamın dudak uçuklatan büyüklüğünden bahsetti.

Riot Games: "League, her gün 8 milyon eşzamanlı oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Bu rakam, Steam üzerindeki en büyük 10 oyunun toplamından bile çok daha fazla."

Tabi ki öncelikle bu rakamın tüm LoL bölgelerindeki oyuncu sayılarını kapsadığını belirtelim. Yine de bir oyunun 10 senenin ardından bile popülaritesini koruyor olması oldukça çarpıcı. Bununla birlikte açıklanan rakamın Steam oyunlarının da ötesine geçtiğini ifade etmekte fayda var.


Peki bu ne anlama geliyor? Öncelikle Steam'in "en çok oynanan 10 oyunundan" bahsedelim. SteamDB'nin verilerine göre bu on oyun günde toplamda 2.2 milyon eşzamanlı oyuncu sayısına ulaşabiliyor. Steam'in kendisine giriş yapan eşzamanlı kullanıcı sayısı ise 15 milyona yakın. Öte yandan Steam'in en aktif gününde bile bu 15 milyon kullanıcının sadece 4 milyonu oyunlara giriş yapıyor. Kısacası Riot Games'in açıkladığı "8 milyon eşzamanlı oyuncu" rakamı dudak uçuklatıcı.

Gelelim League of Legends'ın rakiplerine... Fortnite eşzamanlı oyuncu sayısında hala 10.8 milyon rakamı ile zirvede oturuyor. Öte yandan oyunun PC, konsol ve mobil platformlarda oynanabildiğini unutmamak gerek. Minecraft ise dünyanın en çok satan oyunu olmasına rağmen eşzamanlı oyuncu verilerini açıklamıyor.

Yakın zamanda League'in mobil platformlara taşınacağı da söyleniyordu. Firma, 10. yaş gününde düzenleyeceği özel etkinlik ile bu mobil uygulamayı tanıtabilir.

 

YORUMLAR
zikinu
19 Eylül 2019 08:08

Öhöm şu teamfight tactics modu olmasın bu popüleritesinin nedeni? 

Parolamı Unuttum