League Of Legends'da En Çok Braum Oyuncuları AFK Kalıyor

Sup sal!

Takım tabanlı MOBA türünde oyundan bir kişinin eksilmesi çoğunlukla oyunu kaybetmeniz anlamına geliyor. Bu sebeple oyundan çıkan ya da AFK kalan oyuncuları pek çok ceza bekliyor. Dünyanın en popüler MOBA'larından biri olan League of Legends'ta da durum pek farklı değil. Yine de pek çok oyunda oyuncular AFK kalarak takımına zarar vermeyi tercih ediyor. 

The Loadout ekibi de AFK kalan oyuncular hakkında ilginç bir analiz yapmış. Yapılan bu araştırmaya göre oyun içerisinde en çok AFK kalınan şampiyon yüzde 2.29'luk oranı ile Braum olmuş. Lig'in kaslı ve bıyıklı destek şampiyonunu ise 1.79'luk oranı ile Yasuo takip ediyor. Üçüncülük ise 1.72 oranını paylaşan Master Yi ve Kayn'a gidiyor.

Bu rakamların "AFK" kalma oranını yansıttığını unutmamak gerek. Bununla birlikte Braum'un popülaritesinin de çok yüksek olmadığı ortada. İki senedir yüksek seviyedeki oyunlarda pek fazla kendine yer bulamayan şampiyon, bu süreç boyunca kazanma oranını da yüzde 50'nin üzerine çıkaramadı.

Yukarıdaki veriler Braum'un neden en çok AFK kalınan şampiyon olabileceğini bir nebze de olsa açıklıyor. Öte yandan kendisinin TFT semalarında oldukça popüler olduğunu da belirtmek gerek.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum