Riot Games, Siber Saldırı Kurbanı Oldu

LoL ve TFT'nin kaynak kodları çalındı

Oyunlarının her anlamda güvenliğini sağlamaya çalışan Riot Games, siber saldırıya uğradığını açıkladı. Stüdyonun resmi açıklamalarına göre League of Legends, Teamfight Tactics ve hatta oyunların anti hile yazılımının kaynak kodlarının bile ele geçirildiği doğrulandı. Saldırı ise 20 Ocak'ta gerçekleşmiş.

Dün yapılan açıklamada ise durum hakkında net bir açıklama yayınladı Riot Games. Konu hakkında 7 tweet'lik bir bilgisel hazırlayan geliştirici, kısacası, "istediğiniz parayı bizden alamazsınız diyor" hacker'lara... 

Elbette kodların üçüncü parti kişilerin eline geçmesi oyunların tamamını etkileyecek. Fakat aynı açıklamada oyuncu bilgilerinin ya da kişisel verilerin sızdırılmadığının altı çizilmiş. Şimdilik hacker'ların elinde sadece oyunların ve anti hile yazılımının kaynak kodu bulunuyor.

Peki bu durum neyi etkileyecek? Riot'un açıklamalarına göre en büyük problem oyunlara gelecek güncellemeler olacak. Yani görünüşe göre bu sızıntı güncellemelerin gelme hızını yavaşlatacak. Anti hile yazılımının kodlarının ele geçirilmesi ise hileci sayısını bir miktar artıracak gibi duruyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum