Life is Strange'in Her İki Sonu Da Double Exposure İçin Kanon Kabul Edilecek

Ama ben diğer sonla bitirmiştim diye hayıflanmaya gerek yok

Life is Strange: Double Exposure, Life is Strange oyununun her iki sonuna da saygı duyacak ve destekleyecekmiş. Oyunun geliştiricisi Deck Nine, Life is Strange'in genç baş kahramanı Max Caulfield'ın yetişkinliğini konu alacak oyun için bir hayli iddialı konuşuyor.

Max'in hikayesinin devam edecek olması elbette ki orijinal oyunun hayranlarını bir hayli sevindirdi ama ortaya yeni oyunun hangi sonu kanon kabul edip devam ettireceği sorusu da çıktı.

Oyunun hikaye yönetmeni Felice Kuan "Bunun çok özel bir şey olması gerektiğini biliyorduk. Max'in hikayesinin ilk kısmının iki unutulmaz sonuna da saygı duymamız ama aynı zamanda yeni bir şeyler yaratmamız gerekiyordu, Max'in kişisel hikayesini devam ettirirken geçmişte yaşadığı zorlukların da bir yansımasını yaratmalıydık." diyor.

Deck Nine orijinal oyunun iki sonundan birini kanon kabul etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını söylüyor.

"Yeni bir Max macerası yapacaksak oyunun her iki sonuna da saydı duymamız gerektiğini biliyorduk. Life is Strange: Double Exposure tam olarak bunu yapıyor. Double Exposure Max'in düşüncelerini, günlüğünü, SMS'lerini, diğer karakterlerle olan ilişkilerini, yeni arkadaşlarına geçmişini ne kadar açtığını dikkate alarak her iki sonu da kanon kabul edecek."

Deck Nine ilk oyundaki seçimleri oyunun ilk sahnelerinde Max ile yeni arkadaşı Safi arasındaki diyaloglar sayesinde yeni oyuna aktaracaklarını da belirtmiş. Yani önceki kaydınızı yüklemeniz gerekmeyecek ya da en azından şimdilik öyle bir plan yok. Örneğin Safi Max'a "cüzdanında resmi olan mavi saçlı kız kim?" diye sorduğunda Max ister Chloe ile arkadaş olduklarını, ister ona karşı olan duygularını söyleyebilecek.

Double Exposure'un iki ayrı zaman çizelgesinde geçeceğini biliyoruz, bunlardan birinde Safi ölüyor, diğerinde ise hayatta. Zaten oyunun hikayesi de bu trajedi etrafında şekillenecek.

Life is Strange: Double Exposure'ın çıkış tarihi 29 Ekim 2024.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum