Advertisement

Limbo Dokunmatik Özellikler Olmadan Vita’ya Geliyor

Böylesi daha mı iyi acaba?

Playdead CEO'su Dino Patti Limbo'nun yeni durağı olan PS Vita'ya dokunmatik özellikler eklenmeden geleceğini belirtti. Dino Patti dokunmatik kontrollerin oyun için doğru seçim olmayacağını, oyunu orjinalinde olduğu gibi Vita'ya aktaracaklarını söyledi.

Playdead CEO'su Dino Patti'ye göre bunun birkaç nedeni var. Vita'nın ön ve arka dokunmatik kontrollerinden yararlanmak için uzun bir test süresinin gerekiyor. Buna harcanacak zaman ile Vita için yeni bir oyun hazırlanabilir.

Dino Patti oyunun PC'ye aktarılması sırasında sanılandan çok daha fazla zaman harcadıklarını, aylarca testler yaptıklarını ve klavye kontrollerini pek çok kez kalite kontrolden geçirdiklerini söyledi.

Aynı şekilde Vita kontrolleri içinde her şeyin mükemmel islemesini istediklerini aktardı.
Bir diğer nedeni ise oyunun orijinal tarafını korumak. Vita sahiplerine gerçek bir Limbo deneyimi yaşatmak istiyor yapımcılar. Vita'nın dokunmatik kontrollerinin işin içine katılması, bu deneyimi azaltacağını, oyunu özünden uzaklaştıracağını düşünüyorlar.

Limbo bu yıl içinde PS Vita'ya geleceği GDC'de duyuruldu. Oyunun PS Vita'ya aktarılmasında Playdead, LittleBigPlanet geliştiricilerinden Double Eleven ile işbirliği yapıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum