Linus Tech Tips, Eleştirilerin Ardından Video Yüklemeye Ara Verdi

Açıklama tatmin etti mi?

Bilmiyorum haberiniz var mı ama teknoloji dünyası şu sıralar ilginç bir drama içerisinde. Gamers Nexus ekibinin yüklediği şu video, teknoloji influencer'larının en büyüklerinden biri olan Linus Tech Tips'i köklerinden sarsmıştı. Videoda Stephen Burke, LTT'yi etik dışı hareketleri ve yanlış incelemeleri nedeniyle topa tuttu.

Videoda özellikle Billet Labs isimli yeni kurulan şirketin su soğutma bloğu Monoblock'a gösterilen "tavır" eleştirildi. LTT'nin kurucusu olan Linus Sebastian, bu iddialara sert bir yazılı yanıt vermişti. Lakin bu yanıt, işleri iyice karıştırdı.

İşte bu sebeple de ekip tam teşekküllü bir video yayınlamaya karar vermiş. Dün yayınlanan videoda LMG'nin (Linus Media Group) yeni CEO'sundan, editör ekibinin başındaki isimlere, hatta yönetim katının neredeyse tamamına yer verilmiş. Şirketin CFO'su ve Linus'un eşi olan Yvonne Ho, videonun en başında bir adım geriye atıp içerik üretmeye ara vereceklerini açıklıyor.

Billet Labs, Gamers Nexus ve LMG arasındaki dramanın bittiğini söylemek yanlış olur. Fakat LTT'nin YouTube kanalı uzun bir zaman sonra günlük yüklemelerine ara verdi. Yapılan açıklamaya göre de bir süre boyunca kanalda yeni video göremeyeceğiz.

Bu arada şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Videonun yayınlandığı esnada eski bir LTT çalışanı olan Madison "Suop" Reeves, Twitter hesabından korkutucu açıklamalarda bulundu. Videoda bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış fakat iddialar bir hayli ciddi.

Madison, LMG bünyesinde çalıştığı dönemlerde kendisine mobbing uygulandığını ve yoğun mesai saatleri yüzünden sorunlar yaşadığını ifade ediyor. İddialar sadece bununla da sınırlı değil fakat burada değinemeyeceğim kadar uzun. Bu sebeple sizi Madison'ın thread'ine yolluyorum.

İnternet tarihinde bir dönemin daha sonuna yaklaşıyor olabiliriz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
17 Ağustos 2023 16:38

Korkunç bir haber. Bu insanların kocaman mutlu mesut bir aile olduklarını düşünmek hoşuma gidiyordu. Şimdi ne düşünmem gerekecek?

Parolamı Unuttum