Logitech G560 - İnceleme

Hem sese hem de RGB'ye doyacaksınız.

 Oyuncuya yönelik hoparlörlere pek rastlamıyoruz. Logitech bu açığı görmüş olacak ki, G serisi bir hoparlörle karşımıza çıktı. Karşımızda RGB’si, USB ve Bluetooth bağlantıları olan, gerçek bir oyuncu hoparlörü var.

2+1’lik G 560, maksimum 240 watt ve 120 RMS güce sahip bir hoparlör. Frekans aralığı 40hz-18khz; empedans değeri ise >10K ohm. Bu güç, karşılığında 5,5 kg ağırlığında, yaklaşık 40 cm uzunluğunda ve 25 cm genişliğinde bir subwooferla geliyor. Hoparlörleri kabloyla subwoofer’a bağladıktan sonra ister USB, ister Bluetooth ile bilgisayara bağlayabiliyorsunuz. Bluetooth’la hoparlörün tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz, ancak RGB ve mikser ayarlarını yapabildiğiniz Logitech Gaming Software üzerinde değişiklik yapabilmek için USB bağlantısına ihtiyacınız var. Ayarları yapıp, hoparlörün üzerine kaydettiğinizde, bluetooth olarak kullanabiliyorsunuz.

Video inceleme.

G 560’ın kutudan çıktığı haliyle ses kalitesi gayet güçlü. Düşük seste bile hoparlörün gücünü ve sesteki detayları anlayabiliyorsunuz. Standart ayarlarda bas biraz fazla baskın ve dürüstçe söylemek gerekirse, hoparlörün de asıl esprisi güçlü basında. Malum, günümüz tüm tüketici kulaklık ve hoparlörleri biraz basa yönelik oluyor; fakat G 560’ı safi basa abanılmış, üstüne bir ismin veya markanın imzası atılmış, pahalı fiyatlara satılan ve aslında kalitesi ucuz olan ürünlerle karıştırmayın. Verdiğiniz paranın karşılığında iyi bir hoparlörünüz oluyor.
Yine eklemek isterim ki, Logitech G560’ın yazılım üzerinden bolca seçeneğe sahip RGB ışıkları, bir nevi aydınlatma görevini de üstlenebiliyor. Klavye, mouse veya kulaklık gibi gaming ekipmanları kendilerini aydınlatabiliyor, ancak G560’ın hoparlörlerinin arkasında dört güçlü ampul, duvara yansıdığında ambiyans aydınlatması da yapabiliyor. Karanlıkta oyun oynamayı seven, ya da ne bileyim bir man cave, oyun odası vs. sahibi insanlar için biçilmiş kaftan olabilir.

Bu bağlamda belki de bir eksi olarak, şu anda sınırlı sayıda oyuna light sync desteği verilmesi gösterilebilir. Bilmiyorum, belki de abartıyorumdur.

Eğer oyun oynamak için 2+1 bir hoparlör arıyorsanız ve gaming ürünlerini seviyorsanız, G560 sizin için ideal bir ürün. Ancak bunu demişken, hoparlörü multimedya tarafı için de gayet mutlu mesut kullanabileceğinizi de söyleyeyim.

Artılar

  • Bass’ı güçlü, berrak ses.
  • Bolca ayar seçeneği.
  • Şık tasarım.

Eksiler

  • Light sync desteği şimdilik sınırlı.
YORUMLAR
Parolamı Unuttum