Akali, LoL'ün Avrupa Ve Amerika Turnuvalarında En Çok Yasaklanan İsim Oldu

Şaşırtıcı bir istatistik

League of Legends'ın Avrupa (LEC) ve Kuzey Amerika (LCS) şampiyonaları son hızıyla devam ediyor. Oyunu standart düzeyde oynayan "casual" oyuncular en sinir bozucu şampiyon olarak Aphelios'u seçmiş olsa da profesyonel oyuncuların tercihi çok daha farklı bir yere gitmiş durumda.

GoL.gg ve Gamepedia'nın verilerine göre LEC ve LCS'teki Akali ban oranı yüzde yüze sabitlenmiş durumda. Evet, yanlış duymuyorsunuz. Akali, geçtiğimiz günlerde başlayan LEC ve LCS Bahar Sezonları'nda oynanan maçların tamamında yasaklanan tek şampiyon oldu.

8'er takımdan oluşan turnuvalarda her takım şimdilik iki maç oynamış durumda. GoL.gg üzerinden turnuvalar incelendiğinde Akali'nin kırmızı ya da mavi taraf fark etmeksizin yasaklandığı görülebiliyor. Aynı durum Çin'in Pro League turnuvasında da geçerli. Çinli profesyonel oyuncular ise Akali'yi oynanan 35 maçın 34'ünde yasaklamış.

Tabi ki bu durum yakın zamanda değişecek gibi görünüyor. 10.3 güncellemesi ile birlikte ağır bir nerf yiyecek olan Akali, kendisini tekrar turnuvalarda görebilmemiz anlamına gelebilir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum